ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/1/16

Λήμνος, Με επιτυχία διεξήχθη το 1ο Σεμινάριο Άμεσης Υποστήριξης της Ζωής


Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με επιτυχία διεξήχθη στη Λήμνο το 1ο Σεμινάριο Άμεσης Υποστήριξης της Ζωής (photos)
limnosfm100.gr

Συντάκτρια:  Βιργινία Καρβέλλη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στη Λήμνο, το μονοήμερο πιστοποιημένο πρόγραμμα Άμεσης Υποστήριξης της Ζωής (ILS - Immediate Life Support), του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης ERC.

Το σεμινάριο, που έλαβε χώρα στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας, διεξήγαγε το ΕΚΑΒ Λήμνου με την εκπαιδευτική ομάδα του ΕΚΑΒ 2-Θεσσαλονίκης και σε αυτό συμμετείχαν επαγγελματίες υγείας.

Το ERC –European Resuscitation Council- είναι ο Ευρωπαϊκός φορέας που προτείνει τις κατευθυντήριες οδηγίες για την βασική και εξειδικευμένη αναζωογόνηση (BLS/ALS) σε ενήλικες και παιδιά.


Στόχος του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν να εκπαιδεύσει και να πιστοποιήσει επαγγελματίες υγείας που θα στελεχώσουν ομάδες αναζωογόνησης. Περιείχε προσέγγιση ασθενούς κατά ABCDE, Αρχική Αναζωογόνηση και Απινίδωση, διαχείριση Αεραγωγού και Αερισμού και Σενάρια προσομοίωσης Καρδιακής Ανακοπής.

Τέλος, περιελάμβανε επίσημο εγχειρίδιο του ERC, διαλέξεις και πρακτική άσκηση σε προπλάσματα εξειδικευμένης υποστήριξης της ζωής, αεραγωγού και manual απινιδωτών.Δημοσιεύτηκε 25/1/2016

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ

Πηγή: limnosfm100.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews