ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/1/16

ΕΚΑΒ: Σπάτα-Αρτέμιδα 2, Ραφήνα-Πικέρμι 0, Μεταφορά του σταθμού ΕΚΑΒ χωρίς καμία ειδοποίηση


Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΕΚΑΒ: Σπάτα-Αρτέμιδα 2, Ραφήνα-Πικέρμι 0

Η μεταφορά του σταθμού έγινε τελικά χωρίς καμία ειδοποίηση στην δημοτική ενότητα Σπάτων αφήνοντας έναν ολόκληρο δήμο, αυτόν της Ραφήνας-Πικερμίου χωρίς σταθμό του ΕΚΑΒ!

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε ο δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου ανακοίνωσε την εγκατάσταση σταθμού του ΕΚΑΒ και στη Δημοτική Ενότητα Σπάτων καλύπτοντας έτσι και τις δύο ενότητες του δήμου μιας και η Αρτέμιδα είχε ήδη σταθμό του ΕΚΑΒ.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι :

Μετά από μεγάλη και πολύμηνη προσπάθεια, η Δημοτική Αρχή, κατάφερε σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ, να εγκαταστήσει ασθενοφόρο όχημα και στην Δημοτική Ενότητα Σπάτων το οποίο θα καλύπτει τις ανάγκες των πολιτών του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής σε 24ωρη βάση.

Αυτό που δεν αναφέρεται είναι ότι ο σταθμός του ΕΚΑΒ δεν είναι καινούργιος αλλά πρόκειται για την μεταφορά του σταθμού από το Πικέρμι, που λειτουργούσε μέχρι πρόσφατα εξυπηρετώντας τις ανάγκες και των δύο δήμων (Ραφήνας, Σπάτα) αλλά και τα τροχαία ατυχήματα που γινόντουσαν στη Λεωφ. Μαραθώνος μιας και η θέση του ήταν τέτοια που μπορούσε στρατηγικά να καλύψει τις ανάγκες της περιοχής και γι αυτό τον λόγο είχε αρχικά επιλεχθεί από το ΕΚΑΒ.

Αντί λοιπόν της μεταφοράς του ΕΚΑΒ στο Κ.Υ Ραφήνας όπως είχε ζητηθεί και συμφωνηθεί, αφού το Κ.Υ πληροί όλες τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση του σταθμού, μιας και όπως σας είχαμε ενημερώσει σε παλαιότερη ανάρτηση μας (εδώ) το ακίνητο στο οποίο στεγαζόταν ο σταθμός στο Πικέρμι είχε παραχωρηθεί από τον Θανάση Αδαμόπουλο αλλά το χρειαζόταν πίσω για δικούς του λόγους. Η μεταφορά του σταθμού έγινε τελικά χωρίς καμία ειδοποίηση στην δημοτική ενότητα Σπάτων αφήνοντας έναν ολόκληρο δήμο, αυτόν της Ραφήνας-Πικερμίου χωρίς σταθμό του ΕΚΑΒ!

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, μετά την ανακοίνωση της μεταφοράς του σταθμού επικοινώνησε με την διοίκηση του ΕΚΑΒ ζητώντας εξηγήσεις για την απόφαση της και απέστειλε έγγραφη διαμαρτυρία στο πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλο ζητώντας την επαναξιολόγηση της απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η μεγάλη και πολύμηνη προσπάθεια από πλευράς του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος έγινε εκ των έσω μιας και υπάρχει γνωστή σχέση με το ΕΚΑΒ η οποία προφανώς και επηρέασε την τελική απόφαση.

Μάκης Κελέκης

Πηγή: irafina.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews