ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/1/16

Π. Πολάκης, Χρονιά ανατροπής στην υγεία το 2016

Τρίτη, 05 Ιανουαρίου2016
ΕΚΑΒΝews

Τη βούληση της κυβέρνησης για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας εξέφρασε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Χανίων ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης.

Ο Π. Πολάκης συναντήθηκε με εκπροσώπους της διοίκησης, των γιατρών, των νοσηλευτών και των άλλων εργαζομένων στο νοσηλευτικό ίδρυμα, καθώς και με εκπροσώπους φορέων στους οποίους και ανέλυσε την πολιτική του υπουργείου που, όπως επισήμανε, στοχεύει στη συνολική ενίσχυση του συστήματος μέσα από μια σειρά στοχευμένων δράσεων και αποφάσεων.

Όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε «έπειτα από πέντε χρόνια μνημονιακών πολιτικών το σύστημα είχε φθάσει στα όριά του. Τώρα αρχίζει να ισορροπεί. Πιστεύω ότι στο 2016 θα υπάρξει μια πορεία ανατροπής της κατάστασης».

Αναφερόμενος στην πολιτική του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση και στις προσλήψεις που θα γίνουν, μίλησε για μια μαζική «ένεση» προσωπικού στο ΕΣΥ, τόνισε ότι για πρώτη φορά υπάρχει σαφής οικονομική στήριξη του συστήματος, ενώ, όπως είπε, το επόμενο μεγάλο βήμα είναι ο συνεχής έλεγχος και η αλλαγή του τρόπου των προμηθειών στα δημόσια νοσοκομεία.

Όπως δήλωσε ο Π. Πολάκης, «η κυβέρνηση σιγά σιγά δρομολογεί τη λύση των προβλημάτων που υπάρχουν. Το ένα θέμα είναι αυτό της υποχρηματοδότησης».

«Για το ζήτημα του προσωπικού», συνέχισε ο Π. Πολάκης, «έπειτα από οκτώ χρόνια που δεν γίνονταν διορισμοί, υπάρχει για πρώτη φορά μια μαζική "ένεση" προσωπικού με τις 985 θέσεις για τις οποίες στις 10 Ιανουαρίου βγαίνουν τα προσωρινά αποτελέσματα, με τους 617 επικουρικούς γιατρούς που διορίσαμε μέχρι 31/12, με 570 άτομα επικουρικό προσωπικό για τα οποία θα βγει η προκήρυξη μέσα στον Ιανουάριο, με άλλα 1.800 άτομα για τα οποία η προκήρυξη θα βγει το Φεβρουάριο και θέσεις για την πρωτοβάθμια, με την παράταση της θητείας που δώσαμε σε 1.100 άτομα προσωπικό που υπηρετούν στα νοσοκομεία, μέχρι 30/9/2016».

Από τα Χανιά ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 187 ατόμων στο ΕΚΑΒ, ενώ, όπως είπε, με προκήρυξη μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ προβλέπονται 400 θέσεις νοσηλευτών και 100 θέσεις γιατρών για τη στελέχωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας.

Ο Π Πολάκης συνομιλώντας με το προσωπικό του νοσοκομείου αναφέρθηκε στις αλλαγές των διοικητών στα δημόσια νοσοκομεία επισημαίνοντας ότι πέρα από τα άλλα προσόντα οι νέοι διοικητές θα πρέπει να είναι «καθαροί» όπως χαρακτηριστικά είπε, να μπορούν να ασκήσουν διοίκηση και να συμφωνούν με το πολιτικό σχέδιο για στήριξη της δημόσιας υγείας.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που παρέλαβε η νέα πολιτική ηγεσία είπε χαρακτηριστικά: «Παραλάβαμε καμένη γη. Νιώσαμε εγώ και ο Ανδρέας Ξανθός σαν να είχαμε ένα συναρμολογούμενο παιχνίδι από το οποίο κάθε μέρα έφευγαν κομμάτια. Μία κατάσταση χαοτική».

Οι παριστάμενοι στη σύσκεψη αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο Χανίων, όπως η υποστελέχωση, στο θέμα των απλήρωτων εφημεριών, ενώ τέθηκε ακόμα το ζήτημα της ενίσχυσης της Μονάδας Νεογνών και του ΕΚΑΒ.
Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο θέμα του θανάτου ενός κοριτσιού τεσσάρων ετών, ύστερα από χειρουργική επέμβαση σε νοσοκομείο του Ηρακλείου.

«Είναι πολύ λυπηρό και τραγικό το γεγονός. Να είστε σίγουροι ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει κάνει όλα αυτά που έπρεπε να κάνει, χωρίς να βγαίνει και να διατυμπανίζει τι κάνει, προκειμένου να ερευνηθεί εξονυχιστικά το περιστατικό και να αποδοθούν ευθύνες εκεί που υπάρχουν, αν υπάρχουν» δήλωσε ο Π. Πολάκης.

πηγη: www.avgi.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews