ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2/1/16

Εργασία σε 24ωρη υπηρεσία σε εορταστικές περιόδους, Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒΠαρασκευή, 1 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Γράφει ο Κώης Γιώργος

Εργασία σε 24ωρη υπηρεσία σε εορταστικές περιόδους, Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μετά από 18 ολόκληρα χρόνια η ατυχία μου, η τύχη με αξίωσε να περάσω τις φετινές γιορτές Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τους δικούς μου ανθρώπους. Το συναίσθημα; Απερίγραπτο……

Η κόρη μου που το βλέμμα της τα προηγούμενα χρόνια ήταν γεμάτο θλίψη ξεπροβοδίζοντας με, μου εύχονταν χρόνια πολλά, καλή βάρδια μπαμπάκα….. αυτές τις μέρες έχει λάμψη στα μάτια της, λάμπει ολόκληρη. Σε ένα 10χρονο παιδί δε το ένοιαξαν τα δώρα, τα υλικά δώρα, αλλά μόνο ότι αυτές τις μέρες με είχε στο πλάι της.

Από την άλλη πολλές φορές σκέφτηκα τους συναδέλφους που η ομάδα τους είχε βάρδια κι ήταν μακριά από όσους αγαπούν, αναμνήσεις πέρασαν αστραπιαία στο μυαλό μου τις αντίστοιχες μέρες που εργαζόμουν……, μόνο αναψυκτικό ταχύτατα να πεις ότι κάθισες στο γιορτινό τραπέζι……. Ή να σε περιμένουν……….. Το παιδί , η γυναίκα να σε αγκαλιάζουν λες και πήγες ή γύρισες από εμπόλεμη ζώνη, τέτοια λαχτάρα και στη βάρδια να προσπαθείς να ανεβάσεις τη ψυχολογία στο ταίρι σου στο ασθενοφόρο ή το αντίθετο……

Για τα περιστατικά; Αν εξαιρέσεις αυτούς που ……. τα ήθελαν – μέθη, φαγητό μέχρι σκασμού. κ. ά – οι υπόλοιποι δεν το είχαν σκοπό να πάνε σε νοσοκομείο.

Κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, οι μέρες αυτές δεν είναι σαν όλες τις άλλες. Κι άλλοι εργάζονται αυτές τις μέρες σε ταβέρνες, ζαχαροπλαστεία, κέντρα διασκέδασης, άλλοι μικροπωλητές…… ο χώρος της υγείας όμως έχει ιδιαιτερότητες που έχουν αναλυθεί πολλές φορές και πιο ιδιομορφία ο διασώστης του Ε.Κ.Α.Β που είναι ο πρώτος που έρχεται σε επαφή με τους επαγγελματίες του χώρου υγείας!

Δε θα ήθελα να αναλύσω το σεβασμό που έπρεπε να είχαμε, τις απολαβές μας, την αξία μας, τη προσφορά μας στο κοινωνικό σύνολο που προσφέρει η πλειοψηφία των εργαζομένων στο Ε.Κ.Α.Β, εύχομαι να φτάσουμε σε βαθμίδα που μας αξίζει, στη θέση που μας αρμόζει, αυτή του ευρωπαίου διασώστη με τις κατάλληλες συνθήκες υλικού εξοπλισμού και συνεχιζόμενης εκπαίδευσης.

Καλή χρονιά, κουράγιο, δύναμη, υπομονή

Γερά και το 2016 αδέλφια, τολμούμε εκεί που οι άλλοι σταματούν!!!

Διασώστης ΕΚΑΒ Κώης Γιώργος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews