ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/1/16

«Χάθηκαν» άλλα 2 ασθενοφόρα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου


Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. Χριστιάνα Καλογήρου, την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, με δελτίο τύπου της μας ενημέρωνε ότι υπέγραψε τη σύμφωνη γνώμη για το σχέδιο σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης υποέργων του έργου «Προμήθεια 2 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου», συνολικού προϋπολογισμού 119.679 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτούνταν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013», στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η Περιφερειάρχης τότε δήλωνε ικανοποιημένη για την ολοκλήρωση του έργου, το οποίο ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Σήμερα, όμως, 14 Ιανουαρίου 2016, δημοσιεύθηκε η ανάκληση της Απόφασης Ένταξης της Πράξης " Προμήθεια 2 ασθενοφόρων για τις ανάγκες του Ε.Κ.Α.Β. στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου", την οποία υπογράφει η Περιφερειάρχης και στέλνεται στο Ε.Κ.Α.Β., διότι, όπως ειδικότερα αναφέρεται στο έγγραφο:

1. έχει παρέλθει πλέον σημαντικός χρόνος για την υλοποίηση της πράξης από την αρχική ημερομηνία απόφασης ένταξης, η δε Νομική Δέσμευση αναλήφθηκε στις 22.12.2015

2. ο χρόνος υλοποίησης του έργου που έχει απομείνει, θέτει σε αμφισβήτηση την λειτουργικότητα του έργου και την
πλήρη ολοκλήρωση του σε επίπεδο φυσικού και οικονομικού αντικειμένου με τον κίνδυνο το εν λόγω έργο να επιβαρύνει το Π.Δ.Ε. (κατευθυντήριες γραμμές, αριθμ. 11 σχετικό)

3. η υπογραφείσα στις 22-12-2015 Σύμβαση, θέτει ουσιαστικά εκτός προγραμματικής περιόδου 2007 – 2013, την
ολοκλήρωση του Φυσικού & Οικονομικού Αντικειμένου του έργου

4. οι κατευθυντήριες οδηγίες καθώς και η εγκύκλιος εξυγίανσης απαιτούν την πλήρη εξασφάλιση της ολοκλήρωσης των έργων του προγράμματος εντός της επιλέξιμης περιόδου του ΕΣΠΑ 2007-2013 και το μηδενισμό των πιθανοτήτων για επιβάρυνση του ΠΔΕ με έργα μη λειτουργικά

Ειδικότερα διαπιστώθηκαν τα εξής:
δεν προκύπτει η δυνατότητα υλοποίησης της Πράξης εντός της παρούσας Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013.
Πηγή: limniakifoni.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews