ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/1/16

Δεν υπάρχει κρεβάτι Εντατικής για 39 Έλληνες που δίνουν μάχη για την ζωή τους!, Θλιβερά τα στοιχεία του ΕΚΑΒ


Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Οι υπερπροσπάθειες των γιατρών και του ΕΚΑΒ επέφεραν κάποια μείωση στη λίστα και, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σήμερα σε αναμονή βρίσκονται 39 ασθενείς για κρεββάτι ΜΕΘ.

«Πνίγονται» στα ράντζα τα νοσοκομεία - Στοιβάζονται στους διαδρόμους οι ασθενείς - Την Πρωτοχρονιά 52 διασωληνωμένοι βρίσκονταν την Πρωτοχρονιά σε διαδρόμους ή σε θαλάμους νοσοκομείων περιμένοντας να «ελευθερωθεί» ένα κρεβάτι σε Εντατική

Αντιμέτωποι με τις τραγικές ελλείψεις του ΕΣΥ, και δη στο πιο νευραλγικό του κομμάτι, σε εκείνο των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι επαγγελματίες υγείας αλλά και οι ασθενείς. Τουλάχιστον 39 άνθρωποι περιμένουν σήμερα να βρεθεί άδειο κρεβάτι Εντατικής στα νοσοκομεία της Αττικής, καθώς οι κλειστές κλίνες και το λιγοστό προσωπικό έχουν καταφέρει βαριά πλήγματα σε αυτόν τον τομέα του ΕΣΥ.

Το αποτέλεσμα, τουλάχιστον όπως καταγράφεται στα στοιχεία του ΕΚΑΒ, θλιβερό και φυσικά άκρως επικίνδυνο για τη ζωή των ασθενών: 52 άνθρωποι διασωληνωμένοι βρίσκονταν την Πρωτοχρονιά σε διαδρόμους ή σε θαλάμους νοσοκομείων περιμένοντας να «ελευθερωθεί» ένα κρεβάτι σε Εντατική, με ό,τι συνέπειες μπορεί να είχε αυτό στην έκβαση της ούτως ή άλλως βαρύτατης κατάστασής τους.

Οι υπερπροσπάθειες των γιατρών και του ΕΚΑΒ επέφεραν κάποια μείωση στη λίστα και, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, σήμερα σε αναμονή βρίσκονται 39 ασθενείς για κρεββάτι ΜΕΘ.

Πηγή: protothema.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews