ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/1/16

Σωματείο Εργαζόμενων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, Ενημερωτική ΑνακοίνωσηΣάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ 7ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Ιωάννινα 22/1/2016

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Μετά την συγκρότηση του νέου προεδρείου του σωματείου μας  που προέκυψε από την εκλογική διαδικασία που έγινε στις 23/10/2015 προσπαθήσαμε με την καθημερινή μας παρουσία στους χώρους εργασίας και με παρεμβάσεις όπου χρειάστηκε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και μέσα από τις προτάσεις μας να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την οριστική λύση  των χρόνιων ζητημάτων που απασχολούν την περιφέρεια μας.
Με συνεντεύξεις σε ΜΜΕ ο Αντιπρόεδρος και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων  Ν. Σκούρας  ανέδειξε την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε (ασθενοφόρα οχήματα, υποστελέχωση υγειονομικών μονάδων, ενίσχυση Τομέων ΕΚΑΒ Λευκάδας, Παραμυθιάς, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας και δημιουργία νέων) ως υπηρεσία έκτακτης ανάγκης.

ΤΟΜΕΙΣ 7ΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Επισκεφθήκαμε όλους τους τομείς EKAB της περιφέρειας μας και προχωρήσαμε στην καταγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με σκοπό την κατάθεση ολοκληρωμένης πρότασης προς την Δ/νση και την Διοίκηση του ΕΚΑΒ τόσο για την υλικοτεχνική υποδομή όσο και την ενίσχυση των Τομέων.
Στο πλαίσιο του καλύτερου συντονισμού των διαθέσιμων ασθενοφόρων σε όλους τους υγειονομικούς σχηματισμούς της Περιφέρειας μας λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται από την υποστελέχωση τους, σε συνεργασία με την Δ/νση κοινοποιήθηκε σχετικό έγγραφο στην 6η ΥΠΕ και σε όλα τα Κ.Υ. τομέα ευθύνης ΕΚΑΒ Ιωαννίνων.
Το επόμενο διάστημα, στην επικείμενη συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, θα κατατεθεί εκ μέρους μας ολοκληρωμένη πρόταση για τον σχεδιασμό ενίσχυσης και νέων τομέων ΕΚΑΒ λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες της περιφέρειας μας (δύο εθνικοί οδοί, γεωγραφική ιδιαιτερότητα, ορεινοί όγκοι, διάσπαρτοι υγειονομικοί σχηματισμοί,  κλ.π.) ώστε να δοθεί οριστική λύση στην άμεση παροχή προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες.

Με στοχευμένες παρεμβάσεις δώσαμε λύσεις σε χρόνια προβλήματα όπως:

Τομέας Ιωαννίνων
Προχωρήσαμε σε αποκατάσταση της θέρμανσης με την τοποθέτηση ενός σώματος στην αίθουσα αναμονής πληρωμάτων  και μόλις ολοκληρωθεί η μεταφορά μέρους του αρχείου από το Τμήμα Νοσηλευτικής θα τοποθετηθούν τρεις τρίφυλλες ντουλάπες για χρήση οι οποίες αποτελούν δωρεά (ΙΚΕΑ) κατόπιν ενεργειών μας και είναι πλέον περιουσιακά στοιχεία του σωματείου.

Τομέας Άρτας
Σε συνεργασία με τον υπεύθυνο ασυρματικού κέντρου της Αστυνομίας προχωρήσαμε σε αποκατάσταση των χρόνιων παρεμβολών του Ασυρματικού Κέντρου του Τομέα.

Τομέας Ηγουμενίτσας
Σε συνεργασία με την Δ/νση και το Νοσοκομείο Φιλιατών δόθηκε λύση στις πολύωρες αναμονές κατά τις διακομιδές περιστατικών από την γείτονα χώρα.

ΔΙΑΚΟΜΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Σε συνεργασία με το «Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Κέρκυρας» καταβάλλεται  προσπάθεια για να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις που επιβαρύνουν τόσο το ΕΚΑΒ όσο και τους πολίτες (ασθενοφόρο φεύγει άδειο από Ιωάννινα πηγαίνει Κέρκυρα, παραλαμβάνει το περιστατικό και αφού το διακομίσει στο νοσοκομείο Ιωαννίνων , γυρίζει πάλι πίσω για να επιστρέψει τον γιατρό στην Κέρκυρα). Το θέμα έχει ήδη αναδειχθεί και από την Ομοσπονδία μας.

ΠΟΠ ΕΚΑΒ
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ στο Παράρτημα Ιωαννίνων στις 5/12/2015 στην οποία μετά από διαλογική συζήτηση κατατέθηκε εκ νέου υπόμνημα με θεσμικά και οικονομικά αιτήματα.
Το προεδρείο του σωματείου σε συνεργασία με τους αντιπροσώπους μας στο Δ.Σ. και την Ε.Ε. στην Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ είναι σε συνεχή επαφή με την Ομοσπονδία και προωθούμε λύσεις για τα ζητήματα που απασχολούν την περιφέρεια μας.
Καταγγελία για την προκαταρκτική
Καταγγείλαμε στον Υπουργό, μέσω της Ομοσπονδία μας, την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης στα τεκτενόμενα της Γ. Συνέλευσης του σωματείου μας.

Προσπαθήσαμε επίσης να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που προκύπτουν και να βρεθούμε κοντά σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση συναδέλφους που είχαν ιδιαίτερα σοβαρά και ατυχή ζητήματα (πειθαρχικές κινήσεις, υπεράσπιση σε δικαστικό επίπεδο, προβλήματα υγείας κ.λ.π.).

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
Αντιπροσωπεία του προεδρείου με τους αντιπροσώπους μας στην Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ συμμετείχαμε στην Πανελλαδική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας  στο Υπουργείο Υγείας στις 24/11/2015 και στην συνέχεια συναντηθήκαμε με τον Αν. Υπουργό Υγείας  Π. Πολάκη με σκοπό την προώθηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η εκπαίδευση αποτελεί προτεραιότητα του ΕΚΑΒ 7Ης Περιφέρειας  και του σωματείου. Σε συνάντηση με την Δ/νση και τις ομάδες εκπαίδευσης των τομέων εκδηλώθηκε η πρόθεση μας για συνέχιση, αναβάθμιση και ανάδειξη εκ μέρους μας όλων των εκπαιδευτικών προγραμμάτων (Εκπαίδευση κοινωνικών ομάδων, Συνεχιζόμενη στους διασώστες, Ευρωπαϊκή ημέρα επανεκκίνησης καρδιάς, Πανελλήνια εβδομάδα εκπαίδευσης και πρόληψης).
Στόχος μας το επόμενο διάστημα η καθιέρωση και του εκπαιδευτικού σεμιναρίου PLS (Παιδιατρική Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση).

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας σας καλεί στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τους:
Τομείς Πρέβεζας και Λευκάδας
το Σάββατο 30 Ιανουαρίου στις 19:30 μ.μ. στο κέντρο «ΑΥΡΑ» στο Λούρο Πρεβέζης.
Τομείς ΕΚΑΒ Ιωαννίνων, Δολιανών και Φιλιππιάδας
την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:00 π,μ. στα Ιωάννινα στο κέντρο «Αλάνα».
Τομείς ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας και Παραμυθιάς
το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016 στο κέντρο «ANDREOU PALACE» στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ 7ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
Πρόεδρος: Σκάρας Δημήτριος
Γ. Γραμματέας: Τσώλης Ιωάννης
Αντιπρόεδρος: Σκούρας Νικόλαος
Ταμίας: Δασκάλου Κωνσταντίνος
Αν. Γραμματέας: Δασκάλου Κωνσταντίνος
Μέλος: Αντώνης Νικόλαος
Μέλος: Βασιλείου Πέτρος
Μέλος: Παπαθωμάς Αθανάσιος

Ο υπεύθυνος ΜΜΕ & Δημοσίων Σχέσεων Σκούρας Νικόλαος

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΚΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ    ΤΣΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Αντιπρόεδρος του «Σωματείου Εργαζόμενων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας»
 και υπεύθυνος ΜΜΕ & Δημοσίων Σχέσεων Νικόλαος Σκούρας


Από αριστερά: Ο πρώην πρόεδρος του σωματείου και εκπρόσωπος στην ΠΟΠ ΕΚΑΒ Λώλης Φώτης, ο Ταμίας Δασκάλου Κώστας, ο Γ. Γραμματέας Τσώλης Ιωάννης και ο εκπρόσωπος στην ΠΟΠ ΕΚΑΒ Λέκκας Βασίλης στην πανελλαδική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας στις 24/11/2015

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews