ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/1/16

Παραχωρούνται στο ΕΚΑΒ 9 ασθενοφόρα οχήματα της Π.Υ., Σχόλιο του ΕΚΑΒNews


Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η Πυροσβεστική μένει χωρίς ασθενοφόρα - Εννέα προσφέρονται στο ΕΚΑΒ με απόφαση Τόσκα το Σάββατο
policenet.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

Ενώ δεν έχουν ληφθεί ουσιαστικά μέτρα για την υγιεινή και ασφάλεια των πυροσβεστών, η πολιτική ηγεσία του Σώματος αφήνει τις περιφερειακές διευθύνσεις της Πυροσβεστικής χωρίς ασθενοφόρα.

Αυτό καταγγέλλουν συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των πυροσβεστών εκφράζοντας την δυσφορία τους.

Όπως λένε, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Τόσκα προσφέρονται σε ειδική τελετή το Σαββατοκύριακο στο ΕΚΑΒ εννέα ασθενοφόρα του Σώματος.

Πλέον η Πυροσβεστική μένει ουσιαστικά με τρία ασθενοφόρα (ένα στην Αθήνα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στην Ακαδημία του ΠΣ) τα οποία χρησιμοποιούνται τόσο για τη μεταφορά τραυματιών πυροσβεστών, όσο και για τη μεταφορά πολιτών σε επιχειρήσεις έρευνας-διάσωσης.

Σημειώνεται πως τα περισσότερα από τα ασθενοφόρα που θα προσφερθούν στο ΕΚΑΒ βρίσκονταν σε περιφέρειες της επαρχίας και αρκετά προέρχονταν από δωρεές ιδρυμάτων και φορέων.

Βυθούλκας Διονύσης

Πηγή: policenet.gr


ΕΚΑΒNews
Τέλος το σίριαλ περί ανάληψης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέρος των παρεχόμενων από το ΕΚΑΒ υπηρεσιών

Σύμφωνα με τον ΑΔΑ: ΒΛ12Ι-397 ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αποφάσισε τον Οκτώβριο του 2013 την συγκρότηση επιτροπής με θέμα: «Εκπόνηση μελέτης σχετικά με τη δυνατότητα διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του Πυροσβεστικού Σώματος».

Έργο της ανωτέρω Επιτροπής ήταν η διερεύνηση των παρεχόμενων στο Π.Σ. δυνατοτήτων και η εκπόνηση σχετικής μελέτης αναφορικά με τη διακίνηση και διακομιδή με τα αναγκαία και κατάλληλα μέσα, σε Νοσοκομεία ή άλλες νοσηλευτικές μονάδες της Χώρας, εκτάκτων περιστατικών που χρήζουν άμεσης ιατρικής και νοσοκομειακής φροντίδας καθώς τυχόν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής νοσηλευτικής φροντίδας.

Με την απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κου Ν. Τόσκα και του Προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κου Κ. Καρακατσιανόπουλου  τελειώνουν οριστικά, έστω και δύο έτη μετά, τα φανταστικά σενάρια τόσο από τα ΜΜΕ  όσο και από παρατάξεις στον χώρο του ΕΚΑΒ περί ανάληψης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέρος των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΕΚΑΒ και παραχώρησης τους ΕΚΑΒ σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Το Σάββατο 23/1/2016 στις εγκαταστάσεις της Π.Υ. στην Ελευσίνα θα γίνει η τελετή παραλαβής-παράδοσης των 9 ασθενοφόρων οχημάτων. 

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews