ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/1/16

Τραγική η κατάσταση στο Νοσοκομείο Κιλκίς, Στο υποστελεχωμένο ΕΚΑΒ στηρίζεται πλέον η λειτουργία του


Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Οι διακομιδές του ΕΚΑΒ Κιλκίς έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που φθάνουν έως και τις 500 ανά μήνα.

Απαραίτητη η πρόσληψη 11 διασωστών


Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΙΛΚΙΣ
kilkiswebtv.blogspot.gr

Δεν μπορεί να κρυφτεί πλέον η τραγική οικονομική κατάσταση του Νοσοκομείου Κιλκίς, ούτε πλέον και η ¨ανάπηρη¨  στελέχωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Και το μεν πρώτο το έχουμε συνηθίσει εδώ και πάνω από έξη χρόνια.  Η υποστελέχωση δεν δημιουργεί μόνο προβλήματα στην υγεία των πολιτών, μια και όταν δεν υπάρχουν ειδικότητες ιατρών στο νοσοκομείο Κιλκίς να αναγκάζονται να πηγαίνουν στην Θεσσαλονίκη, αναγκάζεται έτσι το ΕΚΑΒ  να λειτουργεί πλέον ως σταθμός ταξί για να μεταφέρει ασθενείς στην Θεσσαλονίκη, επειδή η πολιτεία δεν καταλαβαίνει ότι έτσι το κόστος πολλαπλασιάζεται, ¨εξαφανίζονται¨ με αυτόν τον τρόπο τα ασθενοφόρα από την αναλγησία των υπευθύνων, θαρρείς και το κάνουν επίτηδες για να μην έχουν οι υπόλοιποι ασθενείς ένα σίγουρο μέσο, όπως το ασθενοφόρο, για κάποια έκτακτη ανάγκη.

Για το ΕΚΑΒ λοιπόν ο λόγος, που σε αυτό πλέον στηρίζεται η λειτουργία του νοσοκομείου Κιλκίς κατά το μεγαλύτερο ποσοστό, μια και αυτό θα πάει τους ασθενείς στους ειδικούς γιατρούς στην Θεσσαλονίκη, όταν δεν υπάρχουν ανάλογοι στο Κιλκίς ή όταν οι εφημερίες κάποιας κλινικής τελειώνουν το πρώτο 15νθήμερο του μήνα.

Οι διακομιδές του ΕΚΑΒ έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό που φθάνουν έως και τις 500 ανά μήνα. Άλλοτε είχαμε έως 180 διακομιδές, σήμερα με την αύξηση των προσερχομένων στην δημόσια Υγεία, λόγω αδυναμίας να πάνε στον ιδιωτικό φορέα,  με την αύξηση των λαθρομεταναστών και την μείωση των γιατρών ( 88/44)  οι ¨ταξιτζίδες¨ πλέον ΕΚΑΒίτες τρέχουν ακόμη και για μία αλλαγή καθετήρα στον Άγιο Δημήτριο της Θεσσαλονίκης.

Αυτοκίνητα – ασθενοφόρα υπάρχουν. Όμως  είναι απαραίτητο να προσληφθούν τουλάχιστον άλλοι έντεκα ΕΚΑΒίτες και άλλοι τρείς για υποστήριξη του τηλ. Κέντρου μια και δεν πρέπει ένας ΕΚΑΒίτης  να απασχολείται με το τηλ. Κέντρο διότι είναι απαραίτητος για αυτό που έχει προσληφθεί.

Τέλος είναι απαραίτητο να υπάρχει και μία τουλάχιστον μονάδα στο κέντρο Υγείας Πολυκάστρου που θα μπορεί να εξυπηρετεί την επαρχία Παιονίας και τον συνοριακό σταθμό Ευζώνων, που το καλοκαίρι θα έπρεπε και εκεί να υπάρχει μία μικρή μονάδα και ασθενοφόρο λόγο της μεγάλης κίνησης τουριστών.

Αλλά θα μου πείτε: έχουμε πρωτοβάθμια περίθαλψη και δεν το έχουμε καταλάβει;  Αυτό το έκτρωμα που λέγεται ΠΕΔΥ είναι πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας ή αρχίσαμε να δουλευόμαστε μεταξύ μας;

Επειδή αυτά είναι λίγο-πολύ γνωστά αλλά όχι τόσο που να κάνει τους πολίτες να ενδιαφερθούν περισσότερο, γιατί οι πολλοί είναι υγιείς, όταν όμως θα δουν το πρόβλημα ίσως να είναι αργά. Όλοι λοιπόν, με κάθε τρόπο πρέπει να αναδείξουμε την αναγκαιότητα του νοσοκομείου Κιλκίς που κάποτε είχε τόσο ονομαστή ορθοπεδική κλινική που έρχονταν για θεραπεία ασθενείς ακόμη και από την Πελοπόννησο και τα νησιά και σήμερα ντρεπόμαστε για την κατάντια του.

Ας βάλει ο Θεός το χέρι Του.

ΘεόφιλοςΔείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews