ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/1/16

Αντιμέτωπο με πλείστα προβλήματα το ΕΚΑΒ στην Αιτωλοακαρνανία


Δευτέρα, 18/1/2016
ΕΚΑΒNews

Πληθώρα προβλημάτων αντιμετωπίζουν καθημερινά οι δομές του ΕΚΑΒ στην Αιτωλοακαρνανία. Προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη στέγαση του ΕΚΑΒ στο Αγρίνιο, με την παλαιότητα των οχημάτων και όχι μόνο…

Δυόμιση χρόνια τώρα το παλιό κτίριο του νοσοκομείου Αγρινίου παραμένει αναξιοποίητο και την ίδια ώρα το ΕΚΑΒ στεγάζεται υπό άθλιες συνθήκες σε κοντέϊνερς στο προααύλιο χώρο του παλιού νοσοκομείου… Όταν έγινε η μεταφορά του νοσοκομείου στο νέο του κτίριο, άγνωστο γιατί, οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ εισέπραξαν την άρνηση των ιθυνόντων να τους παραχωρηθεί χώρος στο κτίριο του παλιού νοσοκομείου.
Ο απόλυτος παραλογισμός του Ελληνικού Δημόσιου… Πλέον το αναξιοποίητο κτίριο του νοσοκομείου έχει ρημάξει στη φθορά και το ΕΚΑΒ ζητά να στεγαστεί στο χώρο του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ, κάτι που εξετάζεται.

Ωστόσο, το μεγάλο πρόβλημα για τους διασώστες του ΕΚΑΒ αλλά και τους ασθενείς είναι η παλαιότητα των ασθενοφόρων, το μεγάλο κόστος για τη συντήρησή τους και η σχετική έλλειψη πόρων και πάνω απ” όλα το γεγονός ότι χάθηκαν τα κονδύλια του ΕΣΠΑ για την προμήθεια 15 νέων ασθενοφόρων στη Δυτική Ελλάδα στην προγραμματική περιόδο που έληξε το 2015.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά οχήματα του ΕΚΑΒ παραμένουν παροπλισμένα στα συνεργεία για πολύ καιρό, ακόμη και για πέντε – έξι μήνες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η συντήρηση των οχημάτων καλύπτεται από δωρεές.

Το οξύμωρο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ καταγράφεται αυτή η κατάσταση, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ επιβαρύνονται με επιπλέον διαδρομές και χιλιόμετρα για διακομιδές από την πόλη της Ναυπάκτου και την ευρύτερη της περιοχή, καθώς το ΕΚΑΒ από την Πάτρα και το Ρίο που είναι το πιο κοντινό στην περιοχή, αρνείται να επιληφθεί των συμβάντων.
Έτσι παρατηρείται το φαινόμενο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το Μεσολόγγι να επεμβαίνουν σε συμβάντα στην περιοχή της Ναυπάκτου και να επιβαρύνεται έτσι ο στόλος του ΕΚΑΒ στην Αιτωλοακαρνανία και κυρίως να μεγαλώνει ο χρόνος απόκρισης, κάτι που προφανώς δεν είναι προς το συμφέρον όσων χρειαστούν τη βοήθεια του ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή της Ναυπάκτου.
Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews