ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/1/16

Ξαφνική επίσκεψη του Αν. Υπουργού Π. Πολάκη και του διοικητή ΕΚΕΠΥ Ν. Παπαευσταθίου στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ

Σάββατο, 9 Ιανουαρίου 2016, 15:00
ΕΚΑΒNews

Το ΕΚΑΒ επισκέφθηκε πριν από λίγο ο Αν. Υπουργός Υγείας κος Π. Πολάκης προκειμένου να ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κο Κ. Καρακατσιανόπουλο. Τον Αν. Υπουργό συνόδευε ο διοικητής του ΕΚΕΠΥ κος Ν. Παπαευσταθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίσκεψη του Αν. Υπουργού κου Πολάκη και του διοικητή ΕΚΕΠΥ κου Παπαευσταθίου έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης για τη λίστα αναμονής για νοσηλεία σε ΜΕΘ.

Ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης και ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος στην επιτροπή της Βουλής


Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ δεν είχε ενημερωθεί για την επίσκεψη του Αν. Υπουργού. Θυμίζουμε ότι εκκρεμούν οι έγγραφες δεσμεύσεις του για για τα δίκαια θεσμικά και οικονομικά αιτήματα  που θα περιέχονταν στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο...

Δεν γνωρίζουμε επίσης εάν συζητήθηκε και η περιβόητη «συγκατοίκηση» του ΕΚΑΒ με το ΕΚΕΠΥ.

Ο Διοικητής ΕΚΕΠΥ Νίκος Παπαευσταθίου

Συμβάσεις για Στελέχωση ΜΕΘ
Με απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας, ολοκληρώνεται η διαδικασία έκδοσης της Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) από την πλευρά του υπουργείου Υγείας για την προκήρυξη 400 θέσεων νοσηλευτών και 100 γιατρών οι οποίοι θα στελεχώσουν τις Μονάδες Εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.

Πρόκειται για διετείς συμβάσεις εργασίας μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ με το οποίο έχει ήδη γίνει συνεννόηση για επιτάχυνση των διαδικασιών έτσι ώστε το προσωπικό να διοριστεί εντός του Φεβρουαρίου. Με αυτό τον τρόπο αφενός θα διασφαλιστεί η σημερινή λειτουργία των κλινών ΜΕΘ και αφετέρου θα αυξηθούν οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ και ΜΑΦ ειδικά στο λεκανοπέδιο της Αττικής όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα. Μετά από αυτό το πρώτο βήμα ενίσχυσης των ΜΕΘ θα ακολουθήσει η δεύτερη δέσμη 2.440 προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με ειδική μέριμνα για τις ΜΕΘ, ΜΑΦ και ΜΕΝΝ.

Δείτε εδώ το σχετικό δελτίου τύπου 7/1/2016



Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews