ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/1/16

«Ανεξήγητη» η έλλειψη κλινών μονάδων εντατικής θεραπείας...


Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Μπορεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να εξαγγέλλει προσλήψεις 400 γιατρών και νοσηλευτών για τις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων του ΕΣΥ όλης της χώρας, προσλήψεις οι οποίες δεν προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του ερχομένου Φεβρουαρίου, αλλά η ίδια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει χάσει την μπάλα σχετικά με τους συμβασιούχους νοσηλευτές ΜΕΘ, οι συμβάσεις των οποίων άρχισαν από τον περασμένο Οκτώβριο να λήγουν, με αποτέλεσμα να παραμένουν ακόμη κλειστές άλλες 100 πολύτιμες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, αλλά και σε πολλά νοσοκομεία του ΕΣΥ της περιφέρειας της χώρας μας.

Αυτό καταγγέλλει στο liberal.gr ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) Άρης Δάγλας και εξηγεί περαιτέρω:

"Υπήρξε μία παράταση των συμβάσεων για είκοσι ημέρες, πέρασε και αυτό το χρονικό διάστημα και οι κλίνες παραμένουν κλειστές ακόμη και στα πιο μεγάλα νοσοκομεία της Αττικής. Λέμε συνεχώς τα ίδια πράγματα, δεν γίνεται τίποτε, αλλά το θέμα υπάρχει και είναι σοβαρό, παρά το γεγονός ότι δεν βγαίνουμε κάθε μέρα να το καταγγέλλουμε...".

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η ντροπιαστική για τη χώρα μας λίστα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), στην οποία αναμένουν καθημερινά βαριά τραυματίες και βαριά ασθενείς συνάνθρωποί μας εν αναμονή μίας κλίνης σε ΜΕΘ νοσοκομείου του ΕΣΥ του λεκανοπεδίου «μέτραγε» την περασμένη Κυριακή 3 Ιανουαρίου... 52 ασθενείς, ενώ την επομένη ημέρα, την Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, «μέτραγε» ακόμη και... 50 ασθενείς!

Μάλιστα, ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του υπουργείου Υγείας Νίκος Παπαευσταθίου δηλώνει στο liberal.gr ότι η ντροπιαστική λίστα του ΕΚΑΒ έχει φθάσει ακόμη και τους... 69 βαριά τραυματίες και βαριά ασθενείς συνενθρώπους μας, μέσα σε μία ημέρα!

Μπορεί ο λαμπρός νευροχειρουργός του Γενικού Κρατικού Νικαίας Πάνος Παπανικολάου, μέλος των Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) και του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) να καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να καταγγείλλει δημοσίως το κουαρτέτο, το οποίο, σύμφωνα πάντα με τον Πάνο Παπανικολάου, «δεν επιτρέπει την πραγματοποίηση προσλήψεων 700 ατόμων για την στελέχωση και τη λειτουργία των κλειστών κλινών ΜΕΘ, αλλά η σκληρή αλήθεια είναι ότι ντροπιαστικές λίστες αναμονής για κλίνες ΜΕΘ διατηρούσε το ΕΚΑΒ σταθερά ακόμη και πολύ πριν από την κρίση η οποία σοβεί τα τελευταία χρόνια στην χώρα μας...

Ουδείς μπορεί να εξηγήσει το «ανεξήγητο» να χάνονται κάθε χρόνο 2.000 ανθρώπινες ζωές, εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), και, παρ΄όλα αυτά, για χρόνια τώρα να παραμένουν κλειστές εκατοντάδες πλήρως εξοπλισμένες κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία του ΕΣΥ όλης της χώρας...
Του Βασίλη Βενιζέλου

Πηγή: liberal.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews