ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/1/16

Νέο Κέντρο Υγείας στη Σιάτιστα, Πολυιατρεία και ενεργοποίηση του τομέα ΕΚΑΒ στο Δήμο Βοΐου προβλέπει ο στρατηγικός σχεδιασμός για την υγεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Φωτογραφία από την συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας Δ. Μακεδονίας Σταύρου Γιαννακίδη με τον Πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο τον Οκτώβριο του 2015

Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Νέο Κέντρο Υγείας στη Σιάτιστα και πολυιατρεία στο Δήμο Βοΐου προβλέπει ο στρατηγικός σχεδιασμός για την υγεία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
kozan.gr

Την κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας στη Σιάτιστα, τη δημιουργία πολυιατρείων και την ενεργοποίηση του τομέα του ΕΚΑΒ στο Δήμο Βοΐου προβλέπει ο επιχειρησιακός και στρατηγικός σχεδιασμός για την υγεία και την κοινωνική μέριμνα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος παρουσιάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βοΐου από τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας κ. Σταύρο Γιαννακίδη.

Ο κ. Γιαννακίδης ανέλυσε αναλυτικά το επιχειρησιακό σχέδιο της Περιφέρειας για τον τομέα της υγείας και της κοινωνικής μέριμνας στο Δήμο Βοΐου και παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τι προβλέπεται ανά περιοχή.

Αναλυτικά, η κατασκευή νέου κτιρίου για να στεγάσει το Κέντρο Υγείας Σιάτιστας έχει προγραμματιστεί για ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, τα Κέντρα Υγείας Σιάτιστας και Τσοτυλίου θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους και θα στελεχωθούν με το απαιτούμενο ιατρικό και βοηθητικό προσωπικό. Παράλληλα, θα δημιουργηθούν δύο πολυιατρεία με 12ωρες βάρδιες ιατρικού προσωπικού στη Νεάπολη και τον Πεντάλοφο, θα ενεργοποιηθεί ο τομέας ΕΚΑΒ στο Τσοτύλι και θα γίνει υποτομέας ΕΚΑΒ στη Μπάρα Σιάτιστας ώστε να καλύπτει την ευρύτερη περιοχή της Εγνατίας από Γρεβενά μέχρι τον Πολύμυλο.

Η Δημοτική Αρχή Βοΐου αρνήθηκε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο για προσωρινή μεταφορά του Κέντρου Υγείας Σιάτιστας σε άλλο χώρο, καθώς το κτίριο δεν έχει κριθεί ακατάλληλο για λειτουργία. Η κατασκευή νέου Κέντρου Υγείας στη Σιάτιστα αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για το Δήμο Βοΐου, και για το λόγο αυτό ήταν επανειλημμένες οι επαφές και οι πιέσεις της Δημοτικής Αρχής προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Η προάσπιση και η προαγωγή της υγείας είναι θεμελιώδες ζήτημα στις σύγχρονες κοινωνίες, που δοκιμάζονται καθημερινά, με το σύστημα υγείας να υποβαθμίζεται συνεχώς. Η αναβάθμιση του τομέα της υγείας και η ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας μέσα από τις διάφορες κοινωνικές δομές που λειτουργούν στο Δήμο αποτελεί δέσμευση  για τη Δημοτική Αρχή Βοΐου κατά τη διάρκεια του αυτοδιοικητικού της έργου.
Δημοσιεύτηκε 20/1/2016

Πηγή: kozan.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews