ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/1/16

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας Β. Τσιάκο


Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Αποδεκατισμένος ο «στόλος» ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ στο τμήμα της Καρδίτσας
mouzakinews

Τον αντιπεριφερειάρχη Β. Τσιάκο ενημέρωσαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων

Τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο επισκέφθηκαν στο γραφείο του εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, με στόχο να του θέσουν υπ όψιν τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία. Ειδικότερα οι εκπρόσωποι του ΕΚΑΒ περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και ειδικότερα στο τμήμα της Καρδίτσας. Όπως ανέφεραν η υπηρεσία λειτουργεί πλέον οριακά καθώς ο «στόλος» των ασθενοφόρων είναι αποδεκατισμένος.
Είναι ενδεικτικό της δραματικής κατάστασης που επικρατεί ότι από τα επτά οχήματα μόλις τα τρία είναι σε θέση να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους σε κάθε βάρδια και αυτό με πολλά ερωτηματικά. Όπως υπογράμμισαν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ η κατάσταση είναι κρίσιμη καθώς τα περισσότερα ασθενοφόρα δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν λόγω τεχνικών βλαβών και ελλιπούς συντήρησης. Ακόμη τόνισαν προς τον κ. Τσιάκο πως πρόκειται για μια πολύ άσχημη και επικίνδυνη για τους ασθενείς και για τα πληρώματα του ΕΚΑΒ κατάσταση.
Ο κ. Τσιάκος άκουσε με προσοχή τους εκπροσώπους του ΕΚΑΒ και δήλωσε πως η Αντιπεριφέρεια Καρδίτσας βρίσκεται δίπλα τους, καθώς ο τομέας της υγείας είναι ιδιαίτερα κρίσιμος για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής. Όπως είπε θα φροντίσει άμεσα να ζητήσει τόσο από την 5η ΥΠΕ όσο και από το υπουργείο υγείας να επιληφθούν των προβλημάτων και να δώσουν λύσεις.
«Ο τομέας της υγείας είναι ευαίσθητος», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Τσιάκος. «Προφανώς είναι κατανοητό πως η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα όμως το χώρο της υγείας έχουμε υποχρέωση όλοι να τον στηρίξουμε και πρώτη απ όλους η κυβέρνηση.
Τις επόμενες ημέρες στο μέτρο που μου αντιστοιχεί ως εκπρόσωπος των πολιτών του Νομού θα θέσω το θέμα στους αρμόδιους διεκδικώντας άμεσες λύσεις» κατέληξε ο Αντιπεριφερειάρχης.
Την αντιπροσωπεία εργαζομένων του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας που επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη αποτελούσαν οι: Γούλας Ιωάννης Πρόεδρος Δ.Σ., Μακρυγιάννης Ιωάννης Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Λέτσιος Χρήστος Υπεύθυνος του τομέα ΕΚΑΒ Καρδίτσας και Λαμπράκης Ηλίας Αρμόδιος Γραφείου Κινήσεως στο Τμήμα ΕΒΑΒ Καρδίτσας.

Πηγή: mouzakinews.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews