ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/1/16

Ένα στα πέντε ασθενοφόρα εκτός, λόγω ...γήρατος

Τρίτη, 05 Ιανουάριος
ΕΚΑΒΝews

Εκτός λειτουργίας παραμένουν σχεδόν ένα στα 5 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ λόγω ...γήρατος!
Στη συντριπτική πλειοψηφία τα ασθενοφόρα αγοράστηκαν το 2003 και κατέχουν ρεκόρ μακροβιότητας στον ευρωπαϊκό χώρο, με ένα εκατομμύριο χιλιόμετρα έκαστο. Μόνον τα ασθενοφόρα της Αθήνας αλλά και αρκετών περιοχών στην ηπειρωτική χώρα διανύουν κατά μέσο όρο 70.000 χιλιόμετρα ετησίως.

Το ΕΚΑΒ διαθέτει πανελλαδικά 620 ασθενοφόρα και 200 κινητές μονάδες. Ωστόσο, περισσότερα από 130 ασθενοφόρα βρίσκονται εκτός λειτουργίας λόγω σοβαρών βλαβών. Ενδεικτικά στην Αττική, από τα συνολικά 135 ασθενοφόρα, περισσότερα από 60 είναι σε καθημερινή βάση εκτός λειτουργίας λόγω βλαβών.

Σύμφωνα με στοιχεία των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, κάθε χρόνο το Κέντρο δαπανά περίπου 7 εκατ. ευρώ για καύσιμα και 2,5 εκατ. ευρώ για συντήρηση-ανταλλακτικά. «Εάν είχαμε νέα ασθενοφόρα η κατανάλωση στα καύσιμα θα ήταν η μισή και η συντήρηση δεν θα ήταν ακριβή. Δηλαδή θα είχαμε μία ετήσια εξοικονόμηση που εκτιμάται ότι θα ξεπερνούσε τα 5 εκατ. ευρώ. Που σημαίνει ότι σε βάθος 2-3 ετών θα είχαμε ανανεώσει τον στόλο της Αθήνας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ Αττικής, λαμβάνει καθημερινά περί τις 5.000 κλήσεις και πραγματοποιεί κατά μέσο όρο 850 διακομιδές το εικοσιτετράωρο. Σε πρωινή και απογευματινή βάρδια «κινούνται» 55 έως 65 ασθενοφόρα και στη νυχτερινή βάρδια περίπου 30.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: www.healthview.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews