ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/1/16

Συνάντηση βουλευτή Μ. Θραψανιώτη με το διευθυντή του ΕΚΑΒ


Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Τα γραφεία της ΥΠΕ Κρήτης επισκέφτηκε την Πέμπτη 7/1/2016 ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, όπου είχε συνεργασία με το διευθυντή του ΕΚΑΒ Κρήτης κ. Νίκο Γιαννακουδάκη.

Ο βουλευτής ενημερώθηκε για τους σχεδιασμούς του ΕΚΑΒ σχετικά με την κατανομή των νέων οχημάτων στους νομούς της Κρήτης και για τις ανάγκες που υπάρχουν σε προσωπικό. Συμφωνήθηκε η κατανομή να γίνει κατά τρόπο ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες του πληθυσμού σε επίπεδο Κρήτης και να αντικατασταθούν ισάριθμα παλιά. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη να παραμείνουν στην Κρήτη τα οχήματα που ήδη είναι σε υπηρεσία, λόγω του εξοπλισμού τους.

Έγινε συζήτηση για να καλυφθούν κενά σε προσωπικό του ΕΚΑΒ στο νομό Λασιθίου και συμφωνήθηκε να βοηθήσει και η ΔΥΠΕ στην αντιμετώπιση ειδικών προβλημάτων ιδιαίτερα των πιο απομακρυσμένων περιοχών. Επίσης αναζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης σε προσωπικό αξιοποιώντας αμοιβαίες μεταθέσεις και μετακινήσεις. Ο Μανόλης Θραψανιώτης δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τα θέματα που έθεσαν οι υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ.

Από τα στοιχεία του ΕΚΑΒ προέκυψε η πολύ μεγάλη αύξηση διακομιδών στο νομό Λασιθίου από το 2012 ως το 2015. Μέσα στα τελευταία 4 χρόνια είχαμε αύξηση των διακομιδών κατά 32% έναντι 25% του μέσου όρου της Κρήτης, σαν συνέπεια της υποβάθμισης και διάλυσης των δομών υγείας του νομού από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ιδιαίτερα για τον τομέα του Αγίου Νικολάου οι διακομιδές από το 2012 είχαν αύξηση 50%, όπως φαίνεται στον παρακάτω πίνακα:

                                        2012        2015            ΑΥΞΗΣΗ %

ΚΡΗΤΗ                             32.973      41.221              25

ΛΑΣΙΘΙ (4 ΤΟΜΕΙΣ)            4.770        6304               32,2


ΤΟΜΕΑΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ  1.882       2.823                50

Σύμφωνα και με τα στοιχεία, γίνεται φανερή η ανάγκη ενίσχυσης των δομών υγείας στο νομό ώστε να μειωθούν οι διακομιδές και να αυξηθεί το αίσθημα ασφάλειας των κατοίκων και των επισκεπτών.

Παρά τις μεγάλες ελλείψεις και την αύξηση του αριθμού των διακομιδών, οι ανάγκες του πληθυσμού καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό, και αυτό οφείλεται κατά κοινή ομολογία στις προσπάθειες του προσωπικού και τον καλό συντονισμό.

Παρόντες στη συνάντηση στη ΔΥΠΕ ήταν η αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Άννα Τριχοπούλου, ο κ. Καλαϊτζάκης Εμμανουήλ, υπεύθυνος κίνησης του ΕΚΑΒ, ο κ. Γιώργος Καλλιντέρης, συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου και ο κ. Αντώνης Γερμανάκης, συντονιστής ΣΥΡΙΖΑ Αγίου Νικολάου.

Πηγή: neakriti.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews