ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/1/16

«Αγώνας για να μην πάρουν το ασθενοφόρο από την Ιεράπετρα»


Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ανακατατάξεις στο στόλο του ΕΚΑΒ Κρήτης φέρνει η αγορά νέων ασθενοφόρων σε συνδυασμό με νομοθετικές αλλαγές και σαν αποτέλεσμα η Ιεράπετρα φαίνεται πως θα πρέπει να «επιστρέψει» το βασικό ασθενοφόρο-κινητή μονάδα που εξυπηρετεί την περιοχή τα τελευταία χρόνια, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις, οι οποίες έφτασαν και στον Βουλευτή του Νομού κ. Θραψανιώτη κατά την τελευταία του επίσκεψη στο Νοσοκομείο.

Ο προϊστάμενος του ΕΚΑΒ Ιεράπετρας κ. Αγγελάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι, αναφέροντας πως το θέμα έχει προκύψει με τα 100 πετρελαιοκίνητα ασθενοφόρα Volkswagen τα οποία είχαν δωριστεί στο ΕΚΑΒ από εφοπλιστές το 2007 μετά τις πυρκαγιές της Ηλείας. Λόγω της νομοθεσίας που απαγόρευε τα πετρελαιοκίνητα στην Αθήνα, όλα τα ασθενοφόρα μοιράστηκαν στην περιφέρεια και ένα απ’ αυτά έφτασε στην Ιεράπετρα. Πλέον με την αγορά νέων ασθενοφόρων Mercedes, και την αλλαγή του νόμου για τα πετρελαιοκίνητα προτείνεται από το Υπουργείο να πάνε όλες οι κινητές μονάδες στην Αθήνα και να αντικατασταθούν με τα νέα ασθενοφόρα.

Σύμφωνα με τον κ. Αγγελάκη το γεγονός αυτό κάθε άλλο παρά καλοδεχούμενο είναι για την Ιεράπετρα επειδή τα καινούρια ασθενοφόρα αφενός δεν θα είναι τόσο καλά εξοπλισμένα όσο το υπάρχων αφού πρόκειται για απλά ασθενοφόρα και όχι κινητές μονάδες, αφετέρου είναι μεγαλύτερα και δεν μπορούν να κινούνται μέσα στους στενούς δρόμους των χωριών.

Επιπλέον σημείωσε πως το υπάρχων ασθενοφόρο έχει στηριχθεί πολύ από την τοπική κοινωνία της Ιεράπετρας με πολλά έξοδα να έχουν καλυφθεί με ιδία έξοδα από διάφορους φορείς της περιοχής για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, έχουν αλλαχθεί πέντε φορές τα ελαστικά, έχουν αλλαχθεί αμορτισέρ, παρμπρίζ κ.α.

Το θέμα του ασθενοφόρου ήταν και το μοναδικό αίτημα που τέθηκε στον κ. Θραψανιώτη στην τελευταία του επίσκεψη στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας με τον κ. Αγγελάκη να αναφέρει με νόημα πως προτιμά να το κάψουν μαζί με το βουλευτή μαζί παρά να το επιστρέψουν, ενώ γενικά εμφανίστηκε αισιόδοξος πως οι πιέσεις που θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, θα φέρουν καρπούς και θα μείνει η κινητή μονάδα στην Ιεράπετρα.
Δημοσιεύτηκε 5/1/2016

Πηγή: radiolasithi.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews