ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/1/16

Αποκλειστικό: Συνέντευξη Βασίλη Ξυπολυτά-Προαναγγελία αποχώρησης του από το ΕΚΑΒ

Με τους ιπτάμενους διαδώστες και το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ στην Βάση Αεροδιακομιδών την ημέρα της Πρωτοχρονιάς

Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Βασίλης Ξυπολυτάς παραχώρησε συνέντευξη στο ΕΚΑΒNews στην οποία προαναγγέλλει την αποχώρηση του από το Δ.Σ. του ΕΚΑΒ.

Ο Βασίλης Ξυπολυτάς διορίστηκε Eκτελεστικός Αντιπρόεδρος στο ΕΚΑΒ από τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας/ΠΑΣΟΚ το 2014 και έκτοτε παρέμεινε στο ΕΚΑΒ παρά την αλλαγή 4 Yπουργών υγείας. Στα 34 του έχει εργαστεί τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα, είναι κάτοχος 3 μεταπτυχιακών τίτλων, Περιβαλλοντικής Πολιτικής από το Harvard University, Ευρωπαϊκής Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου –Kings College και Διοίκησης Επιχειρήσεων (M.B.A) από το Πανεπιστήμιο του Coventry. Τέλος έχει διατελέσει επί σειρά ετών Αντιδήμαρχος Κηφισιάς ενώ σήμερα παραμένει δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης.
Ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ Βασίλης Ξυπολυτάς

- Έχει προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι παραμένετε σε μια θέση ευθύνης παρά το γεγονός ότι διοριστήκατε το 2014 επί κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας. Γιατί συνέβη αυτό;

Κοιτάξτε, παρέμεινα στο ΕΚΑΒ για να ολοκληρωθεί η προμήθεια των ασθενοφόρων. Σήμερα, που πραγματοποιήθηκαν οι συμβάσεις αγοράς, εκτιμώ ότι έχω κλείσει τον κύκλο μου στο ΕΚΑΒ.
Αλλά πέραν αυτού, πρέπει να σας πω, ότι έχω ασκήσει διοίκηση επί 10 χρόνια στη τοπική αυτοδιοίκηση και εκεί ποτέ δεν ασχολήθηκα με κομματικές ταυτότητες , επικεντρωνόμουν μόνο στο έργο που πρέπει να γίνει.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω συνεργαστεί με διαφορετικούς υπουργούς, γενικούς γραμματείς, ενώ ακόμα και στο προσωπικό γραφείο μου στο δήμο είχα επιλέξει συνεργάτες όλων των κομματικών χρωμάτων, και σας σημειώνω εδώ ότι είχα συνεργάτη και από τον τότε Συνασπισμό. Σε ότι με αφορά δεν με ενδιαφέρουν οι διαχωρισμοί , με ενδιαφέρει όμως ο συνεργάτης μου να μην προτάσσει το κομματικό συμφέρον.

- Δηλαδή παραιτήστε;
Σας είπα, έκλεισε ο κύκλος μου. Δεν υπάρχει ανάγκη για μεγάλα λόγια, η αντικατάσταση πρέπει να γίνει ομαλά και σε χρόνο που θα επιλέξει το υπουργείο. Μέχρι τότε δεν αλλάζει τίποτα. Ας μην πούμε περισσότερα τώρα

Γιατί;
Όπως σας είπα δεν εμπλέκω την πολιτική στην εργασία.

- Θεωρείτε ότι οι στόχοι που βάλατε στο ΕΚΑΒ επιτεύχθηκαν?
Η κύρια αρμοδιότητα που μου ανατέθηκε από το ΔΣ του ΕΚΑΒ ήταν αυτή της ολοκλήρωσης της διαγωνιστικής διαδικασίας για τη προμήθεια νέων ασθενοφόρων. Είμαι  λοιπόν ευτυχής που το ΕΚΑΒ επιτέλους, μετά από σχεδόν 10 χρόνια άκαρπων προσπαθειών, προμηθεύεται τα καινούργια ασθενοφόρα. Πρέπει όμως εδώ να τονίσω ότι το τελευταίο έτος δημιουργήθηκε μια πολύ δυνατή ομάδα στο ΕΚΑΒ που «έτρεξε» το πρόγραμμα και η επιτυχία οφείλεται σε αυτούς.

- κ. Ξυπολυτά πράγματι η προμήθεια νέων ασθενοφόρων ήταν θέμα ζωής και θανάτου για το ΕΚΑΒ, αλλά ποτέ κανείς δεν κατάλαβε γιατί ο συγκεκριμένος διαγωνισμός κράτησε 6 και πλέον χρόνια;

Η καθυστέρηση της ολοκλήρωσης οφείλεται κυρίως στη σφοδρή δικαστική σύγκρουση των εμπλεκόμενων διαγωνιζόμενων εταιριών. Βεβαίως και το ΕΚΑΒ είχε σοβαρά προβλήματα, αφενός μεν να διαχειριστεί τέτοιες καταστάσεις, αφετέρου δε να βάλει ένα «στοπ» στην παράλογη κατάσταση που είχε διαμορφωθεί.
Προσωπικά, σήμερα αισθάνομαι ότι βάλαμε ένα τέλος σε τέτοιου είδους καταστάσεις.

Με την Πρωθυπουργό κα. Θάνου (Συνάντηση για το μεταναστευτικό)


- Ποιο είναι το όραμα σας για ένα σύγχρονο ΕΚΑΒ;

Μεγάλη συζήτηση αυτή.. Για αρχή ας προσπαθήσουμε να αντιγράψουμε τις ορθές πρακτικές αντίστοιχων οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Βέβαια δεν είμαι σίγουρος αν ως κοινωνία θέλουμε να εξευρωπαϊστούμε.

- Πιστεύεται ότι το ΕΚΑΒ μπορεί να αντέξει πολύ ακόμα χωρίς επαρκή χρηματοδότηση;
Πράγματι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα χρηματοδότησης και το ΕΚΑΒ κρατιέται όρθιο  από τους εργαζόμενους, που χωρίς οχήματα και σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες επιτελούν το έργο τους. Για μένα οι άνθρωποι που είναι στα ασθενοφόρα είναι οι αφανείς ήρωες της καθημερινότητας των Ελληνικών πόλεων.
Το ΕΚΑΒ θα αντέξει, φτάνει να θέλει να αλλάξει. Όσο υπάρχουν αντιδράσεις τόσο θα αποδυναμώνεται ο οργανισμός. Πρέπει να αλλάξουμε, ως εργαζόμενοι, ως πολίτες και ως κοινωνία, νομίζω αυτό τα λέει όλα.

- κ. Ξυπολυτά σας ευχαριστούμε για τη συνέντευξη, υπάρχει κάτι άλλο που θέλετε να πείτε;
Εγώ ευχαριστώ. Επανερχόμαστε για οτιδήποτε άλλο. Καλή συνέχεια.

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews