ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/1/16

Επίσκεψη Αν. Υπουργού Υγείας Π. Πολάκη στο Γραφείο Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα


Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης επισκέφθηκε εχθές τις εγκαταστάσεις του Γραφείο Αεροδιακομιδών ΕΚΑΒ στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Μυλωνά Μιλτιάδη.
Ο Αν. Υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ και ενημερώθηκε από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κο Κυριαζή Αθανάσιο, τον Συντονιστή Δ/ντη Ιατρικών Υπηρεσιών ΕΚΑΒ κ. Πύρρο Δημήτριο και την υπεύθυνη Δ/ντρια Γραφείου Αεροδιακομιδών κ. Μαρριόλα Άννα, όλοι τους ιπτάμενοι ιατροί του ΕΚΑΒ.
Ο Αν. Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κ. Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο και τον Αντιπρόεδρο κ. Μυλωνά Μιλτιάδη στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα

Ο κος Πολάκης δεσμεύτηκε στους εργαζόμενους  για την άμεση λύση των αιτημάτων τους όπως είναι η  αποκατάσταση της αδικίας για την «ειδική αποζημίωση» για το προσωπικό του ΕΚΑΒ (πλην του ιατρικού στο οποίο παρέχεται) που εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία με ειδικά αεροπορικά καθώς και για τις υπόλοιπες ρυθμίσεις που περιέχονται στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο, το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα».
Να σημειώσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που Υπουργός επισκέπτεται τις εγκαταστάσεις του Γραφείου Αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στην Ελευσίνα.

 Στον χώρο αποθήκευσης υγειονομικού υλικού στο Γραφείο Αεροδιακομιδών


Στην συνέχεια ενημερώθηκε από τους χειριστές της Πολεμικής Αεροπορίας για τα τρία ελικόπτερα Α-109 Power Αgusta του ΕΚΑΒ τα οποία είναι καθηλωμένα εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο κος Πολάκης δεσμεύτηκε για την επισκευή τους το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να διατεθούν για επιχειρησιακή δράση.


Φωτογραφίες Θεόδωρος Κωνσταντίνου

Τελευταία ενημέρωση 25/1/2016, 09:30

Αεροδιακομιδές

Γραφείο Τύπου Υπουργείου Υγείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 24 Ιανουαρίου 2016

Τις εγκαταστάσεις του Τμήματος Αεροδιακομιδών του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) στην Ελευσίνα, επισκέφθηκε χθες ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κος Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ, κυρίους Καρακατσιανόπουλο Κωνσταντίνο και Μυλωνά Μιλτιάδη.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός ενημερώθηκε εκτενέστατα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Τμήμα Αεροδιακομιδών από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΣ του ΕΚΑΒ και ιπτάμενο ιατρό κο Κυριαζή Αθανάσιο, τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ κο Πύρρο Δημήτριο και την Υπεύθυνη του Τμήματος κα Μαριόλα Άννα.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε από τον Υποδιοικητή της 112 ΠΜ Σμήναρχο Βαμβάκο Ιωάννη και τον χειριστή ελικοπτέρων της 112 ΠΜ Επισμηναγό Κυριαζίδη Αναστάσιο, για τα πτητικά μέσα και ειδικότερα για τα 3 εναπομείναντα ελικόπτερα Α-109 Power της Αgusta, τα οποία παραμένουν παροπλισμένα στο υπόστεγο του Τμήματος, λόγω τεχνικών προβλημάτων, για τα οποία οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας των προηγούμενων κυβερνήσεων δεν είχαν αναλάβει την πρωτοβουλία εκκίνησης των διαδικασιών επίλυσής τους.

Ο κ.Πολάκης εξέφρασε τη σαφή βούληση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας να επιλύσει τα προβλήματα του Τμήματος Αεροδιακομιδών και ειδικότερα να κινήσει άμεσα τις απαιτούμενες διαδικασίες για την επισκευή και συντήρηση των συγκεκριμένων ελικοπτέρων, ώστε να τεθούν το συντομότερο δυνατό στην υπηρεσία των πολιτών των ακριτικών περιοχών της πατρίδας μας.

Πηγή: moh.gov.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews