ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/1/16

Ομιλία του Πρόεδρου Δ.Σ. ΕΚΑΒ Κ.Καρακατσιανόπουλου κατά την Ορκωμοσία των νέων Διασωστών, Βίντεο
Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κος Καρακατσιανόπουλος ανέφερε: Κύριε Υπουργέ, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, μέλη του Επιστημονικού Συμβουλίου, κύριε Πρόεδρε του ΕΚΕΠΥ, συνάδελφοι, παλαιοί και νέοι σας καλωσορίζω στη σημερινή τελετή ορκωμοσίας των νέων συναδέλφων της προκήρυξης 7Κ/2014. 
Νέοι συνάδελφοι σας καλωσορίζω στο ΕΚΑΒ, στο ΕΚΑΒ που αποτελεί την αιχμή του δόρατος της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με την παρεχόμενη από αυτό επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα. Το ΕΚΑΒ, όπως εξάλλου και το όλο υπόλοιπο Σύστημα της Δημόσιας Υγείας έχει χτυπηθεί ανηλεώς τα τελευταία 6 χρόνια από τα μνημόνια και την οικονομική κρίση και βρίσκεται πιθανό στη χειρότερη καμπή της Ιστορίας του. Βρίσκεται σε μία παρατεταμένη κρίση. Παρ’ όλα αυτά, παρά την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωσή του, από τις οποίες το ΕΚΑΒ υποφέρει και εν μέσω όλων των οικονομικών αντιξοοτήτων, υπάρχει βούληση για την αντιμετώπιση όλων αυτών των προβλημάτων. 
Το ΕΚΑΒ θα ενισχυθεί με 100 νέες προσλήψεις, ήδη έχει υπογραφεί συμφωνία για την προμήθεια 90 ασθενοφόρων για τις 8 περιφέρειες της χώρας, ενώ παράλληλα θα προχωρήσουμε άμεσα τις διαδικασίες και για τα υπόλοιπα 96 τουλάχιστον ασθενοφόρα των λοιπών περιφερειών, ενισχύεται άμεσα το Ανατολικό Αιγαίο απέναντι στην προσφυγική κρίση, με 50 διασώστες και υλικό για την ενδυνάμωση του παραρτήματος Μυτιλήνης, το οποίο σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος και είναι μεγαλύτερο βάρος από αυτό που αναλογικά του ανήκει. Ξεκινάμε άμεσα τις διαδικασίες επισκευής των τριών ελικοπτέρων του ΕΚΑΒ, που επί χρόνια ήταν καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλαβών, δίνοντας ουσιαστική ώθηση στον τομέα των αεροδιακομιδών. 
Έχει ήδη ξεκινήσει συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ για το εξορθολογισμό και τη λειτουργικότερη διαδικασία στο σύστημα κατανομής των κλινών στις ΜΕΘ, με άμεσα ορατά αποτελέσματα. Ωστόσο όμως επειδή δεν υπάρχει μαγική συνταγή, ο μόνος τρόπος για την αντιμετώπιση των προβλημάτων είναι η συνεργασία προκειμένου να συμβάλλουμε κι εμείς στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα μας, για να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του Συστήματος Υγείας, άρα και το ΕΚΑΒ μέσα από την αναδιοργάνωσή του. Να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της υγειονομικής φτώχειας, στην έξοδο από την κρίση, αλλά κυρίως να κρατήσουμε ζωντανή την υπόθεση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας με καθολική πρόσβαση. Νέοι συνάδελφοι καλωσήλθατε, σιδεροκέφαλοι και σας εύχομαι από καρδιάς να έχετε την ελάχιστη δυνατή δουλειά στο έργο σας.

Δείτε το σχετικό ΒΙΝΤΕΟ ...


Για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Ι . Γάλλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews