ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/1/16

Το ΕΣΥ στα χρόνια της οικονομικής κρίσης


Τρίτη, 19/1/2016
ΕΚΑΒNews

Δραματική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία λόγω ελλείψεων. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με τον κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος να είναι πλέον ορατός.

Της Σοφίας Νέτα

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, με τον κίνδυνο κατάρρευσης του συστήματος να είναι πλέον ορατός, γεγονός που οφείλεται στα σοβαρά προβλήματα ελλείψεων ιατροφαρμακευτικού υλικού αλλά και ιατρικού προσωπικού στα κρατικά νοσοκομεία. Οι καταγγελίες ασθενών και ανθρώπων από τον χώρο της υγείας δεν έχουν τέλος και δίνουν την εικόνα  πλήρους εξαθλίωσης.
Για να καταγράψουμε την τραγική κατάσταση και τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία. μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, κ. Ηλία Σιώρα,  τον επίκουρο Καθηγητή Παθολογίας και εκπρόσωπο των εργαζομένων γιατρών στο Δ.Σ. του Αττικού νοσοκομείου κ. Πάνο Χαλβατσιώτη, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) κ. Μιχάλη Γιαννάκο και τον Πρόεδρο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος κ. Δημήτρη Σκουτέλη.
Τραγική  είναι πλέον η κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας, όπου τα προβλήματα που ταλανίζουν τόσο ασθενείς όσο και νοσοκομειακό προσωπικό, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο.
Σοβαρές καταγγελίες γίνονται καθημερινά από γιατρούς και συγγενείς ασθενών, επώνυμες και ανώνυμες, οι οποίοι μιλάνε για ελλείψεις ακόμα και στα πιο βασικά υλικά όπως γάζες, ταινίες, γάντια, όλων των ειδών σύριγγες, ενδοφλέβιους καθετήρες, εξαρτήματα στις διασωληνώσεις αρρώστων, συσκευές τεχνητής αναπνοής, μέχρι και χαρτί υγείας και σαπούνι στις τουαλέτες.
Ανησυχητικές ελλείψεις σημειώνονται επίσης και σε φαρμακευτικό υλικό, όπως αντιρετροϊκά φάρμακα, καθώς αρκετά νοσοκομεία της χώρας, όπως το Λαϊκό, το Συγγρός και το ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης “στέγνωσαν” και χρειάσθηκαν έκτακτη επιχορήγηση ώστε να τα προμηθευθούν. Μια επιχορήγηση την οποία, όπως την χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Ευαγγελισμού Ηλίας Σιώρας, ήταν μια σταγόνα στον ωκεανό, αφού δεν είναι επαρκής ούτε για έναν μήνα.
Όπως όλα δείχνουν, η κατάσταση έχει ξεφύγει και πλέον έφθασε στο απροχώρητο, αφού πλην των ελλείψεων σε ιατροφαρμακευτικό υλικό, τα νοσοκομεία έχουν “ερημώσει” και από προσωπικό. Σύμφωνα πάντα με καταγγελίες, οι ελλείψεις σε νοσοκομειακό προσωπικό αφορούν νοσηλευτές, γιατρούς, ειδικευομένους, τραυματιοφορείς αλλά και προσωπικό ασφαλείας, και όλα αυτά σε μεγάλη αντίθεση με τον φόρτο εργασίας, κάτι το οποίο έχει επιφέρει στους εργαζομένους σοβαρά προβλήματα υγείας.

Πηγή: iatronet.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews