ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/1/16

ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ, Ευχαριστήρια Ανακοίνωση – Οι θέσεις μας για ένα σύγχρονο ΕΚΑΒ

ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β.

12-01-2016

Ευχαριστήρια Ανακοίνωση – Οι θέσεις μας για ένα σύγχρονο ΕΚΑΒ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Με καθυστέρηση λόγω των πεπραγμένων της διοίκησης του ΕΚΑΒ και του αρμόδιου υπουργείου θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την στήριξη στους υποψήφιους της ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ  ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ.

Η εμπιστοσύνη που μας δείξατε σε αυτή την περίοδο δοκιμασίας τόσο του κοινωνικού συνόλου όσο και του ΕΚΑΒ, μας δίνει την δύναμη και την ώθηση να αντιμετωπίζουμε με μεγαλύτερο σθένος και αποφασιστικότητα όλα τα προβλήματα της υπηρεσίας μας,  μακριά από έριδες και κομματικές αντιπαραθέσεις.

Το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας (20/10/2015) για την ανάδειξη του αιρετού εκπροσώπου όλων των εργαζομένων (πλην των ιατρών) στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ ήταν οριακά αρνητικό για τον συνδυασμό μας με μόλις 22 ψήφους πίσω από τον πρώτο συνδυασμό.

Τα πεπραγμένα της διοίκησης του ΕΚΑΒ (αποδοχή ιεραρχικής προσφυγής τρίτου αποκλεισμένου συνδυασμού  και πρόσθεση του στον οριστικό  πίνακα υποψηφίων μέσα σε 5 μόλις ημέρες χωρίς να αποσταλεί ερώτημα στο αρμόδιο υπουργείο πράγμα το οποίο αποτελεί ειδική και παράνομη μεταχείριση) αλλά και οι παρεμβάσεις που έγιναν από κομματικά στελέχη της κυβέρνησης (παρέμβαση γνωστού «κυβερνητικού στελέχους» το οποίο αντικαταστεί και διορίζει… προέδρους και σήμερα εκτελεί χρέη διοίκησης καθώς και αρνητική απάντηση με καθυστέρηση 2 μηνών!! στο ερώτημα που αυτή την φορά απέστειλε η διοίκηση του ΕΚΑΒ με βάση την ιεραρχική προσφυγή που καταθέσαμε μετά τις εκλογές) δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε επί ίσους όρους την εκπροσώπηση μας στο νέο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ όποτε αυτό οριστεί.

Εάν και έχουμε το δικαίωμα δικαστικής προσφυγής και ασφαλιστικών μέτρων κατά του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ σε καμία περίπτωση δεν θα «παίξουμε» το παιχνίδι του ίδιου και πάλι γνωστού κυβερνητικού στελέχους που διατυμπάνιζε ότι «Κυβέρνηση είμαστε, ότι θέλουμε θα γίνει, άρα και θα συμμετέχουμε και θα πάρουμε την έδρα και θα τελειώνουμε με όλους αυτούς…» και να γίνονται Δ.Σ. χωρίς να υπάρχει εκπρόσωπος των εργαζομένων σε αυτό.

Έτσι καταθέσαμε αίτηση ανάκλησης της ιεραρχικής προσφυγής στις 31/12/2015 η οποία είχε κατατεθεί στις 26/10/2015!! και καλούμε:
  • Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ ο οποίος «είναι ένας από εμάς»  και είμαστε βέβαιοι ότι μαζί θα δώσουμε τον αγώνα για την επίλυση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ, να απαλλαγεί από τα κομματικά βαρίδια που περιφέρονται στο γραφείο του και να ορίσει τους εκπροσώπους (εργαζομένων (πλην ιατρών) και των ιατρών του ΕΚΑΒ) στο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ.
  • Την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να διορίσει επιτέλους το νέο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ (η θητεία του νυν Δ.Σ. έχει λήξει από 13/11/2015).
Οι υποψήφιοι της ΕΝΙΑΙΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ, οι εκπρόσωποί και φίλοι της σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΕΚΑΒ αλλά και στις δύο ομοσπονδίες του χώρου μας, ανανεωμένοι τόσο σε πρόσωπα όσο και σε ιδέες με ρεαλισμό και αποτελεσματικότητα θα αντισταθούν αλλά και θα χτίσουν το μέλλον μας και το μέλλον του ΕΚΑΒ, βάζοντας «κόκκινες διαχωριστικές γραμμές» ώστε:
  • Να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΕΚΑΒ με προσλήψεις μόνιμου   προσωπικού, προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων και επαρκή χρηματοδότηση. Διασφάλιση του εθνικού του ρόλου.
  • Να τεθούν σε εφαρμογή κριτήρια κυκλικότητας και κανονισμού μεταθέσεων για να διασφαλιστεί η αξιοκρατία και η διαφάνεια σε κάθε είδους μετακίνηση υπαλλήλου.
  • Να διασφαλιστεί η αυτοτέλεια όλων των παραρτημάτων του ΕΚΑΒ στην περιφέρεια, άμεση συντήρηση των υπαρχόντων και ανάδειξη τους στις τοπικές κοινωνίες. Ενίσχυση όλων των τομέων που υπολειτουργούν χωρίς διακρίσεις!!
  • Να επανέλθει η ειδική αποζημίωση για την προμήθεια στολής, τα εκτός έδρας, η ομαδική ασφάλιση και η πτητική αποζημίωση.
  • Να θεσμοθετηθεί ειδικό συνταξιοδοτικό καθεστώς των υπαλλήλων του ΕΚΑΒ που   απασχολούνται   στην   αλυσίδα διάσωσης λόγω επιβαρυντικών παραγόντων και κινδύνων αλλά και χαρακτηρισμού ως βαρύ και ανθυγιεινό επάγγελμα.
  • Πληρωμή στην ώρα τους όλων των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές.
  • Για ένα νέο οργανισμό με αναγκαίες βελτιωτικές αλλαγές, στον οποίο θα αναδειχθεί το ΕΚΑΒ ως Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης. Για  σύγχρονες και αναβαθμισμένες συνθήκες και υπηρεσίες στην παροχή της άμεσης προνοσοκομειακής φροντίδας και επείγουσας ιατρικής βοήθειας. Με νέο εσωτερικό κανονισμό, ο οποίος θα αφορά το σύνολο του προσωπικού. Βρισκόμαστε στο 2015 και έχουμε έναν οργανισμό που εκπονήθηκε τον περασμένο αιώνα!!

Μην πιστεύετε αυτούς που πάντα ρίχνουν τις ευθύνες για ότι κακό υπάρχει στο κακό παρελθόν των άλλων και δεν αναλαμβάνουν ποτέ τις δικές τους ευθύνες.

Το ΕΚΑΒ ανήκει στον ελληνικό λαό και υπηρετεί την κοινωνία. Καμία ανοχή στα μικροκομματικά συμφέροντα και στις προσωπικές στρατηγικές.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews