ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/1/16

Χαλκίδα, Εκπαίδευση Καθηγητών στην Παροχή Πρώτων Βοηθειών


Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Δελτίο Τύπου                                           
Χαλκίδα, 30/1/2016

Εκπαίδευση Καθηγητών στην Παροχή Πρώτων Βοηθειών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επιμόρφωση καθηγητών Γυμνασίων, ΓΕΛ & ΕΠΑΛ στην Παροχή Πρώτων Βοηθειών, το Σάββατο 30/1/2016. Η επιμόρφωση διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο κ. Ρούλα Κεχρή σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Ν. Ευβοίας και συμμετείχαν 30 εκπαιδευτικοί από σχολεία της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας και ειδικότερα από το Γυμνάσιο & τις Λυκ. Τάξεις Αγ. Άννας όπως επίσης από το Γυμνάσιο, το ΓΕΛ και το ΕΠΑΛ Ψαχνών. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θα λάβουν την πιστοποίηση από την κεντρική υπηρεσία του ΕΚΑΒ καθώς το συγκεκριμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης διεξάγεται  σύμφωνα με τα ευρωπαϊκή πρότυπα.

Η συγκεκριμένη ημερίδα αποτελεί την πρώτη από τις τρεις επιμορφώσεις που έχουν εγκριθεί από το ΕΚΑΒ, μετά από σχετικό αίτημα της κ. Κεχρή για επιμόρφωση στα σχολεία παιδαγωγικής ευθύνης της. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα για τη διεξαγωγή του συγκεκριμένου προγράμματος προέκυψε κατά τη διάρκεια παιδαγωγικής συνάντησης με το Σύλλογο Διδασκόντων του ΓΕΛ Ψαχνών.

Οι ημερίδες πραγματοποιούνται με την προαιρετική συμμετοχή των εκπαιδευτικών και την εθελοντική παροχή εκπαίδευσης - εκτός εργασιακού ωραρίου - από τους διασώστες του ΕΚΑΒ Ν. Ευβοίας κ.κ. Γιώργο Τριάντη, Βαγγέλη Παπαντωνίου, Λευτέρη Κατόπη. Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί εξήραν την άριστη οργάνωση, τη μεταδοτικότητα, την κατάρτιση και την ικανότητα που διέκρινε τους διασώστες του ΕΚΑΒ ώστε να δημιουργούν ένα ευχάριστο και αποτελεσματικό μαθησιακό περιβάλλον, δίνοντας την ευκαιρία στους καθηγητές να υποβάλλον συχνές ερωτήσεις και να λαμβάνουν επιστημονικές αλλά κατανοητές απαντήσεις.

Οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν τμηματικές εισηγήσεις και ενδιάμεσα όφειλαν να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που είχαν ακούσει, χρησιμοποιώντας ο καθένας τον εξοπλισμό του ΕΚΑΒ (π.χ. αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή για αντιμετώπιση περιστατικών ανακοπής καρδιάς, ανθρώπινο ομοίωμα για αποκατάσταση της αναπνευστικής λειτουργίας κλπ) για εξοικείωση με τη σωστή διαδικασία παροχής πρώτων βοηθειών.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες τους στους εκπαιδευτές-διασώστες του ΕΚΑΒ και στον κ. Σταύρο Ταμπουρατζή, Διευθυντή του ΓΕΛ Ψαχνών για την εξαιρετική φιλοξενία της επιμορφωτικής ημερίδας.


Ρούλα Κεχρή, Σχολική Σύμβουλος Ν. Ευβοίας

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews