ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/1/16

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ», Τα ασθενοφόρα είναι απαραίτητα στο Πυροσβεστικό ΣώμαΤεταρτη 27 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Την αποδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος με την παραχώρηση εννέα εξοπλισμένων ασθενοφόρων της δύναμής τους στο ΕΚΑΒ καταγγέλλει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών».
Σημειώνει ότι τα ασθενοφόρα είναι απαραίτητα στο Πυροσβεστικό Σώμα, προκειμένου να διασφαλίζουν την άμεση παροχή ιατρικής περίθαλψης από ειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στους πυροσβέστες, αλλά και σε πολίτες, κατά τη διάρκεια των επιχειρησιακών συμβάντων όπου εμπλέκεται η Πυροσβεστική.
«Το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα του ΠΣ δεν είχαν αξιοποιηθεί όπως έπρεπε, οφείλεται στην έλλειψη εξειδικευμένου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στις πυροσβεστικές υπηρεσίες που υπάγονταν. Όλα αυτά είναι απόρροια της υποχρηματοδότησης και της έλλειψης των απαιτούμενων δαπανών, που αποτυπώνονται στις συνεχόμενες μειώσεις των πιστώσεων του προϋπολογισμού του ΠΣ, με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, αλλά και όλων των προηγούμενων», τονίζει η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών».
Προσθέτει ότι «και από αυτή την εξέλιξη, αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να προβεί στην υλοποίηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των πυροσβεστών και να τους προστατεύσει από τους πολλαπλούς κινδύνους και τα ατυχήματα που απειλούνται λόγω των συνθηκών της υπηρεσίας τους.
Επίσης, οι δηλώσεις των υπουργών της κυβέρνησης, σχετικά με τη “συνεργασία” και την “αλληλοσυμπλήρωση” προσωπικού και μέσων, μεταξύ υπηρεσιών και φορέων του Δημοσίου, αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις μεγάλες ελλείψεις των δημόσιων μονάδων Υγείας και της επείγουσας ιατρικής (ΕΚΑΒ), υποβαθμίζοντας κι άλλο τις ήδη ανεπαρκείς παροχές».
Η «Ενωτική Αγωνιστική Κίνηση Πυροσβεστών» παλεύει για τη θέσπιση και εφαρμογή των απαιτούμενων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Διεκδικεί την κάλυψη της ιατρικής περίθαλψης στα συμβάντα που αντιμετωπίζει το Πυροσβεστικό Σώμα, σε συνδυασμό με την πλήρη ανάπτυξη του ΕΚΑΒ με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό, σε πανελλαδικό επίπεδο και τη στελέχωσή του με το απαραίτητο ειδικευμένο προσωπικό, στο πλαίσιο ενός αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας.
Καλεί τους πυροσβέστες σε μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις και τις απεργιακές συγκεντρώσεις τουΠΑΜΕ στις 4 Φλεβάρη σε όλη τη χώρα και στην κινητοποίηση των ενστόλων στις 5 Φλεβάρη στην πλατεία Κολοκοτρώνη στην Αθήνα στις 4 μ.μ. με το πανό και το πλαίσιο της ΕΑΚΠ και της Πρωτοβουλίας Αποστράτων.
Για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Ι . Γάλλος
Πηγη : www.902.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews