ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/1/16

Β. Κεγκέρογλου, Ζητά άμεση επίλυση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ, Βίντεο


Τρίτη, 19/1/2016
ΕΚΑΒNews

Στην ολομέλεια της Βουλής συζητήθηκε η ερώτηση του  γραμματέα της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Βουλευτή Ηρακλείου, Βασίλη Κεγκέρογλου στον Υπουργό Υγείας για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ.

Ο κ. Κεγκέρογλου, κατά την ανάπτυξη της ερώτησης του αναφέρθηκε τόσο στην ανάγκη επίλυσης των προβλημάτων που έχουν να κάνουν με τον τεχνολογικό εξοπλισμό όσο και στα θεσμικά θέματα που βάζουν οι εργαζόμενοι, ζητώντας τον προγραμματισμό και τις ενέργειες του Υπουργείου.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη πρόσληψη προσωπικού, στη παράδοση των ασθενοφόρων για χρήση, στο τεχνολογικό εκσυγχρονισμό αλλά και στην επίλυση των θεσμικών θεμάτων όπως ο νέος οργανισμός ΕΚΑΒ, η  παράταση λειτουργίας του ΙΕΚ-ΕΚΑΒ για τους ήδη υπηρετούντες,οικονομικών θεμάτων όπως πληρωμές εκτός έδρας και υπερωριών αλλά και η δαπάνη στολής κλπ και βέβαια των  ασφαλιστικών-συνταξιοδοτικών θεμάτων, όπως η αναγνώριση στο συνταξιοδοτικό των βαρέων και ανθυγιεινών και η αντιμετώπιση του θέματος της ιδιαιτερότητας του διασώστη, ο οποίος δεν μπορεί να παρέχει τις υπηρεσίες του μέχρι 67 ετών αλλά και το σοβαρό θέμα της κατάργησης των ασφαλιστηρίων συμβολαίων από 1-1-2016).

Ο κ. Κεγκέρογλου έβαλε επιπλέον μια σειρά από ερωτήματα που απασχολούν το ΕΚΑΒ ενώ ζήτησε συγκεκριμένα αριθμούς  για την κατανομή προσωπικού από τις τελευταίες προσλήψεις πόσες προβλέπονται για την Κρήτη και σε ποιες υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα ο Βουλευτής ρώτησε ποια θα είναι η κατανομή προσωπικού από τις τελευταίες προσλήψεις; Πόσοι προβλέπονται για την Κρήτη και σε ποιες υπηρεσίες; Πόσους επικουρικούς σκοπεύετε να προσλάβετε για την Κρήτη; Πόσοι από τους προσληφθέντες μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ  θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ Κρήτης; Τι σκοπεύετε να πράξετε με τους νέους σταθμούς ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση των αναγκών της ενδοχώρας της Κρήτης; Ο χαρακτηρισμός βαρέα και ανθυγιεινά θα ενσωματωθεί  στο συνταξιοδοτικό των διασωστών κλπ;

Ο Υπουργός στην απάντηση του δεσμεύτηκε ότι με την επανακατάθεση του νομοσχεδίου για το κυβερνητικό έργο θα λυθούν μια σειρά από ζητήματα.


Συγκεκριμένα δεσμεύτηκε ότι θα θεσπιστεί:
-εξαίρεση της περικοπής των μετακινήσεως εκτός έδρας
-επαναφορά της αποζημίωσης για την προμήθεια της στολής. Έχει μάλιστα προβλεφθεί ήδη και στον προϋπολογισμό ο οποίος έχει ψηφιστεί και τον προϋπολογισμό του ΕΚΑΒ.
- Πρόβλεψη της συνέχισης της ασφάλισης του προσωπικού με τα εναέρια μέσα και επίσης προβλέπεται η επαναφορά  της χορήγησης της ειδικής αποζημίωσης του πτητικού επιδόματος, όχι μόνο για τους γιατρούς, αλλά και για τους διασώστες που είναι μέσα στα πτητικά μέσα, στα ελικόπτερα και στα αεροπλάνα, οι οποίοι πηγαίνουν μαζί με τους πιλότους και τους γιατρούς για να κάνουν τις αεροδιακομιδές.

Ο Υπουργός απέφυγε να αναφερθεί στα βασικά θέματα: α) του νέου οργανισμού και β) της ασφαλιστικής –συνταξιοδοτικής αναγνώρισης του χαρακτηρισμού της εργασίας του διασώστη ως βαρέα και ανθυγιεινή.

«Τα οικονομικά έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και έχουν ψηφιστεί. Τα θεσμικά θα περάσουν με το νομοσχέδιο το οποίο έρχεται τις επόμενες ημέρες.
Τώρα, όσον αφορά για το προσωπικό και πιο ιδιαίτερα για την Κρήτη, είπα διακόσια ογδόντα επτά άτομα γιατί; Τα εκατόν ογδόντα επτά είναι αυτά που αυτή τη στιγμή είναι για δημοσίευση στο ΦΕΚ. Και εδώ πάλι έχουμε μια άλλη ιστορία. Στις 21 Δεκεμβρίου μας ήρθε η έγκριση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ότι υπάρχει η πρόβλεψη στον προϋπολογισμό και του 2015 για να διοριστούν αυτοί οι άνθρωποι, γιατί έχει δημιουργηθεί ένα θέμα.
προβλέπει εκατό διασώστες του ΕΚΑΒ. Σε αυτούς τους εκατό διασώστες θα προβλεφθούν και για τις περιοχές που δεν είχαν προβλεφθεί για τους εκατόν ογδόντα επτά. Γιατί για τους εκατόν ογδόντα επτά την κατανομή την βρήκαμε από πιο παλιά και δεν θελήσαμε να την αλλάξουμε, γιατί όντως υπήρχαν ανάγκες και για εκεί που είχαν προκηρυχθεί ενώ είναι προφανές ότι στους εκατό που θα βγουν τον Φλεβάρη θα υπάρξει κάλυψη των τομέων που δεν καλύφθηκαν από αυτήν εδώ » δήλωσε χαρακτηριστικά

Για την Κρήτη προβλέπονται 85 άτομα νοσηλευτικό προσωπικό, 50 λοιπό προσωπικό και 55 γιατροί. Αυτό είναι για μόνιμες θέσεις από την προκήρυξη του Φεβρουαρίου. Από την προκήρυξη στην οποία τώρα βγαίνουν τα αποτελέσματα και θα αρχίσουν οι διορισμοί τις επόμενες μέρες, είναι: 27 θέσεις λοιπό προσωπικό για το Ηράκλειο, 7 θέσεις για το Ρέθυμνο, 10 για το Νοσοκομείο Χανίων και 16 για το Νοσοκομείο Λασιθίου. Αυτές είναι οι θέσεις που υπάρχουν από αυτήν την προκήρυξη για τα τέσσερα νοσοκομεία που υπάρχουν εκεί.
Ο Βουλευτής Β.Κεγκέρογλου θεώρησε τις απαντήσεις σε θετική κατεύθυνση, επεσήμανε τα κενά στην απάντηση και ζήτησε την υλοποίηση τους.

Πηγή: ekriti.gr

Βίντεο

18-01-2016 Συζήτηση ερώτησης Βουλευτή Β. Κεγκέρογλου για επίλυση προβλημάτων του ΕΚΑΒ


Δημοσιεύτηκε στις 19 Ιαν 2016

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής 18-01-2016 της ερώτησης του Βουλευτή Βασίλη Κεγκέρογλου για την επίλυση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ.


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

8 σχόλια :

 1. ενας ρε ενας δεν θα νοιαστει να ρωτησει για τα πληρωματα των κ.υ τη στον ....... κανουνε τη τους κοβουν τη δεν τους κοβουν ελεος το στο φτυσιμο ειμαστε εμεις?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά οι οδηγοί των κέντρων υγείας δεν ανήκουν σε κάποιο σωμ ατειο για να θέτει τα ερωτήματα του σωματείου τους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όχι αδερφέ δυστυχώς μάλλον υπάρχουν κ υπήρχαν πολύ βολεμένοι στα κ.υ που δεν μπήκαν στον κόπο για σωματείο κ έτσι την πληρώνουμε κ εμείς των κέντρων υγείας που θέλουμε να μάθουμε κι άλλα πράγματα για την δουλειά μας που μας έχουν εκτός απ τα εκτός εδρας που δεν δικαιούμαστε εμείς επίδομα στολής παρόλο που η δουλειά μας είναι το επείγον κ ερχόμαστε κ εμείς σε επαφή με σωματικά υγρά και το κυριότερο δεν έχουμε ασφάλιση γιατί εμείς είναι απίθανο την ώρα που τρέχουμε στο τροχαίο κ μονοί η στην ανακοπή η στο εγκεφαλικό η οπουδήποτε δεν μπορούμε να έχουμε ένα τροχαίο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΜΑΣ ...ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ,,ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ!!!ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ..ΚΑΠΟΤΕ ΕΙΧΑ ΡΩΤΗΣΕΙ ΕΝΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ¨¨ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΥΠΑΡΧΕΤΕ ,ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ,""ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΩΝ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ,,ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΚΑΒ..ΔΙΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ!!!ΠΙΣΤΕΥΩ ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ...ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. μην τους λες συναδελφους γιατι εμεις δεν εχουμε τελειωσει την σχολη του εκαβ κ μπορει να παρεξηγηθει κανεις απ την ποπεκαβ η απ το σωματειο μην παιζεις με τετοιες λεξεις.ειμαστε κατωτερης αξιας ανθρωποι προσεχε τη λες

   Διαγραφή
 5. Βασίλης, Κέντρο Υγείας Κυκλάδων
  Συνάδελφοι καλό μεσημέρι , δυστυχώς οι υποσχέσεις ,ότι θα πάμε στο ΕΚΑΒ αν και είναι επιθυμητό για μας αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός !Για να ακουστεί τουλάχιστον η φωνή μας θα πρέπει να φτιάξουμε ένα σωματείο όλα τα πληρώματα των κέντρων υγείας πανελλαδικά , κι αυτό είναι κάτι που μπορούμε να το κάνουμε! Όποιος ενδιαφέρεται να βοηθήσει και να συμμετάσχει σ'αυτό η ηλεκτρονική μου διεύθυνση είναι katsiadas69@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΚΑΠΟΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ..ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ!!ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΧΤΕΙ..ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΡΑΤΟΥΜΕ ΑΝΑΛΟΓΩΣ..

   Διαγραφή
 6. συναδελφοι το εκαβ νοιαζεται μονο για τον εαυτο του κ για να ειναι μονο αφεντικο κ να δινει εντολες τιποτε αλλο για μας νοιαζεται μονο αν μεινουν τα ασθενοφορα μας απο καυσιμα η αν χαλασουν κ τρεχουν αυτοι εκει μας θυμουνται μονο δυστηχως ζω για την μερα που θα γινει σωματειο για τα πληρωματα των κεντρων υγειας κ εκει να δεις πανηγυρια κ χορους κ ελπιζω να μην αργησει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews