ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/1/16

Κέντρο Υγείας Άνω χώρας Ναυπάκτου, Υπάρχει οδηγός χωρίς ασθενοφόρο


Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Από την Πάτρα καλούν το ΕΚΑΒ, στο Κέντρο Υγείας Άνω χώρας Ναυπάκτου, για την μεταφορά των ασθενών καθώς στο κέντρο υπάρχει οδηγός για ασθενοφόρο αλλά δεν υπάρχει το ασθενοφόρο. Στα φάρμακα υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις . Η Διευθύντρια κ. Ειρήνη Στεφανή, μία εκ των λιγοστών γιατρών του Κέντρου, εξομολογείται στο LIFE2DAY.GR πως χρειάζονται περισσότερες αντιβιώσεις και παυσίπονα.

Η καθημερινή έρευνα του LIFE2DAY.GR περιλαμβάνει μεγάλα νοσοκομεία και μικρά Κέντρα Υγείας, όπως αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα στην Άνω Χώρα Ναυπάκτου. Εκεί συναντάμε την Ειρήνη Στεφανή, μία εκ των λιγοστών γιατρών του Κέντρου, που θα μας περιγράψει το πρόβλημα ελλείψεων σε γιατρούς και νοσηλευτές, το σοβαρό ζήτημα έλλειψης σε ασθενοφόρο, καθώς και η περιορισμένη ποσότητα σε φάρμακα. Παράλληλα οι ελλείψεις σε ιατρικά μηχανήματα.

Το LIFE2DAY.GR αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης (MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την νέα στήλη του www.Life2day.gr – ALERT Νοσοκομεία σε Κρίση-Διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ :Το LIFE2DAY.GR αποτελεί το μοναδικό μέσω μαζικής ενημέρωσης (MME) στην Ελλάδα που καταγράφει καθημερινά ένα ένα τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας μας αναδεικνύοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, μέσα από την στήλη του www.Life2day.gr – ALERT Νοσοκομεία σε Κρίση. Διαβάστε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ Κέντρο Υγείας Σταυρούπολης Ξάνθης:στα δικαστήρια πάνε την κρατική «μηχανή»


Το Κέντρο Υγείας Άνω χώρας στη Ναύπακτο αποτελείται σήμερα από μία αγροτική γιατρό, δύο επιμελητές γενικής ιατρικής και έναν ακόμα επιμελητή, παθολόγο. Οι γιατροί αρκούν στο να καλύψουν τον όγκο επισκέψεων ασθενών στο Κέντρο, ωστόσο δεν επαρκούν στο να βγαίνουν οι εφημερίες, γεγονός που δημιουργεί σοβαρό πρόβλημα ροής της λειτουργίας της Μονάδας. Κέντρο Υγείας Άνω χώρας Ναυπάκτου.

Αντίστοιχο είναι και το πρόβλημα στο νοσηλευτικό προσωπικό, αφού αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο νοσηλεύτριες οι οποίες δεν επαρκούν στο να καλύπτουν εφημερίες και βάρδιες, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές, στο Κέντρο να μην υπάρχει νοσηλευτικό προσωπικό τα σαββατοκύριακα, στα οποία μάλιστα όπως αναφέρει η κυρία Στεφανή στο LIFE2DAY.GR, η κίνηση είναι μεγαλύτερη!

Το σοβαρότερο όμως πρόβλημα παρατηρείται στις μεταφορές ασθενών. Στο Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας υπάρχει οδηγός για το ασθενοφόρο, ωστόσο εδώ και μερικούς μήνες, το ασθενοφόρο μεταφέρθηκε για υπηρεσιακούς λόγους στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου μετά από βλάβη που υπήρχε σε αυτό, με αποτέλεσμα ο οδηγός να είναι χωρίς αντικείμενο εργασίας και οι ανάγκες στην Μονάδα να παρουσιάζουν σοβαρό πρόβλημα και καθυστέρηση, εφόσον για μία ενδεχόμενη μεταφορά, οι γιατροί αναγκάζονται να καλούν το ΕΚΑΒ το οποίο στέλνει ασθενοφόρο από την Πάτρα με αποτέλεσμα η συνολική διάρκεια μεταφοράς ενός ασθενή να ξεπερνά την μιάμιση ώρα.

Το θετικό στο Κέντρο είναι η επάρκεια σε αναλώσιμα υλικά, τα οποία παρά τις καθυστερήσεις στα μέσα του 2015, πλέον υπάρχουν σε επάρκεια. Στα φάρμακα υπάρχουν ελλείψεις. Η κυρία Στεφανή εξομολογείται στο LIFE2DAY.GR πως χρειάζονται περισσότερες αντιβιώσεις και παυσίπονα. Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει, επίσης, στον ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, αφού το Κέντρο δεν δύναται να κάνει ακτινογραφία λόγω έλλειψης ακτινολογικού αλλά και μικροβιολογικού.

Το Κέντρο Υγείας στην Άνω Χώρα δέχεται καθημερινά περισσότερους από δέκα ασθενείς, αριθμός που κατά περιόδους εορτών μπορεί να αυξηθεί, όπως και τα σαββατοκύριακα όπου υπάρχουν αρκετοί επισκέπτες στην περιοχή, καθώς αποτελεί έναν από τους διασημότερους τουριστικούς προορισμούς στην ευρύτερη περιοχή. Ο μόνιμος πληθυσμός δεν ξεπερνά τα πεντακόσια άτομα, όμως στο Κέντρο εκτός από τουρίστες, έρχονται και από περίπου δεκαπέντε χωριά της περιοχής
Της Νικολέτας Ντάμπου

Πηγή: life2day.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews