ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/1/16

Ο Χρήστος Κέλλας για τον διαγωνισμό προμήθειας ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ


Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

ΚΕΛΛΑΣ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΕΚΑΒ
Polispost

Ως τεράστια χαμένη ευκαιρία, χαρακτήρισε ο Λαρισαίος βουλευτής και Τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, κ. Χρήστος Κέλλας, την αναβολή των διαγωνιστικών διαδικασιών και την επαναπροκήρυξη για την προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων και κινητών μονάδων στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθού, στην από 30/10/2015 κατατεθείσα ερώτηση του Λαρισαίου πολιτικού για το συγκεκριμένο θέμα, με την οποία ζητούσε να πληροφορηθεί αν ο διαγωνισμός προμηθειών των 96 ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, θα ολοκληρωνόταν ως το τέλος του χρόνου, ώστε να μην χάνονταν τα προϋπολογισμένα χρήματα και η ευκαιρία εκσυγχρονισμού του στόλου του ΕΚΑΒ.

«Δυστυχώς ζούμε σε μια εποχή που η Κυβέρνηση αδιαφορεί πλήρως για τα σύγχρονα και καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας και έχει επικεντρωθεί σε εορταστικές φιέστες και βολέματα ημετέρων. Ένας διαγωνισμός για προμήθεια ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, που επαναπροκηρύχθηκε το 2012 και με προϋπολογισμένα χρήματα - (μέσω περιφερειακών επιχειρησιακών προγραμμάτων ΕΣΠΑ) - , καταλήγει και αυτός, όπως και πολλοί άλλοι, στις καλένδες των Υπουργείων της πιο ανίκανης Κυβέρνησης που γνώρισε αυτός ο τόπος. Ενενήντα έξι ολοκαίνουρια ασθενοφόρα, που θα δίνονταν στο ΕΚΑΒ και θα διευκόλυναν το δυσχερέστατο έργο των εργαζομένων του, παραπέμπονται στο… απώτερο μέλλον. Η ανικανότητα της Κυβέρνησης να λάβει αποφάσεις και πρωτοβουλίες, είναι παροιμιώδης και δυστυχώς επιζήμια για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ως πότε;», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του κ. Κέλλα.

Αναλυτικά η απάντηση του Υπουργού Υγείας:

Με την υπ’ αριθμ ΣΥΝ 12/28-04-2015 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, αποφασίσθηκε η αναβολή της διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια ασθενοφόρων οχημάτων και κινητών μονάδων στις Περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Κεντρικής Μακεδονίας. Το Υπουργείο υγείας εντός του πλαισίου των διατιθέμενων προϋπολογισμών για υποδομές υγείας σε κάθε αντίστοιχο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα προτείνει την ένταξη των έργων ώστε οι διαγωνισμοί αυτοί να επαναπροκηρυχθούν στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020, από τη στιγμή που μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση παράτασης του ΕΣΠΑ 2007 – 2013.

Για την ενίσχυση του εξοπλισμού του ΕΚΑΒ και ειδικότερα των κινητών μέσων που διαθέτει, βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης διαγωνισμός που αφορά στην προμήθεια 90 νέων ασθενοφόρων από πόρους των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για τομείς του ΕΚΑΒ στις Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πελοποννήσου και Ηπείρου.

Επιπλέον τα οχήματα που διαθέτει το ΕΚΑΒ συντηρούνται και ελέγχονται συστηματικά είτε από μηχανικούς της υπηρεσίας είτε από άλλα συνεργεία.

Πηγή: polispost.com

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews