ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/1/16

Λάρισα, Ζητούν παρέμβαση εισαγγελέα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ


Τρίτη, 19/1/2016
ΕΚΑΒNews

Τα σοβαρά προβλήματα στους χώρους των νοσοκομείων έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στους ασθενείς αλλά και στους εργαζομένους. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας, κ. Γιάννης Γούλας, «εδώ και τρία χρόνια και οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς ταλαιπωρούνται αφάνταστα με τις διακομιδές που γίνονται από Καρδίτσα προς Λάρισα και αντίστροφα, εξαιτίας του αξονικού τομογράφου που είναι χαλασμένος η αν δουλεύει, αυτό γίνεται για λίγες ημέρες.


Γιάννης Γούλας (πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Θεσσαλίας)

Η επισκευή του αξονικού εφόσον γίνεται η αντικατάσταση του θα βοηθήσει και εμάς να κάνουμε καλύτερα την δουλειά μας και τους ασθενείς να μην ταλαιπωρούνται. Το γιατί δεν το γνωρίζουμε. Για αυτό ζητάμε την παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να σταματήσει αυτή η ταλαιπωρία για όλους μας». Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας αναφέρθηκε και στην κατάσταση που επικρατεί στη Λάρισα και τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν με τα ασθενοφόρα.
«Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια τα πράγματα οδεύουν από το κακό στο χειρότερο. Όσο περνά ο καιρός διαπιστώνουμε ότι αντί να πάμε μπροστά, να μπορέσουμε να αναπτυχθούμε σαν υπηρεσία αλλά και σαν οργανισμός, οδηγούμαστε προς την εξαθλίωση, τα προβλήματα είναι τεράστια. Ανύπαρκτη χρηματοδότηση, δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τα άκρως απαραίτητα, το προσωπικό κάθε μέρα δίνει περισσότερα από αυτά που μπορεί να δώσει ένας άνθρωπος. Τα οχήματα που διαθέτουμε στον στόλο μας, κάθε νομός θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον 10 οχήματα, είναι τρία με τέσσερα.


Υπάρχουν οχήματα για επισκευή και ανακαίνιση, έχουμε πάνω από έξι οχήματα σταματημένα με βλάβες που ανέρχονται έως και 5000 ευρώ το ένα. Δύο κινητές μονάδες που πήραμε από το 2007 είχαν μηχανική κατασκευαστική βλάβη, για αυτές έχουμε ζητήσει να αντικατασταθούν οι μηχανές τους, αυτές κοστίζουν 5500 ευρώ ή κάθε μηχανή, αλλά υπάρχει και εκεί πρόβλημα γιατί δεν είναι γνήσιο είναι ανακατασκευασμένο. Η εικόνα που δημιουργείται στους πολίτες δεν είναι καλή με τα ασθενοφόρα παρατημένα και εγκαταλειμμένα.
Στο νομό της Λάρισας που έχει δύο νοσοκομεία το έργο του ΕΚΑΒ είναι πολύ δύσκολο, η αποστολή και η παραλαβή του περιστατικού θα πρέπει να υποστηρίζεται από το ανάλογο τμήμα υποδοχής ασθενών. Οι διακομιδές των περιστατικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο είναι χρονοβόρες.
Όλα αυτά τα γνωρίζει και η διοίκηση και η διεύθυνση αλλά και το υπουργείο. Θα πρέπει να δοθεί χρηματοδότηση για να επισκευαστούν σιγά- σιγά τα ασθενοφόρα. Για καινούργια ασθενοφόρα δεν γίνεται καν λόγος».

Πηγή: ert.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews