ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/2/16

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/2 ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ-ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ


Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews                                                                                                                       
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΑΒ

Ανακοίνωση Νο 19
Αθήνα, 16 Φεβρουαρίου 2016

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/2 ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ

Σε λίγες ημέρες θα συζητηθεί τελικά στην Ολομέλεια της Βουλής το Σχέδιο Νόμου «Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», το λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα», με τις ρυθμίσεις περί ΕΚΑΒ οι οποίες αφορούν όλα όσα «χάθηκαν» τον Αύγουστο του 2015 με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 (ομαδική ασφάλιση, εκτός έδρας, στολή).
Οι διατάξεις όμως που περιέχονται στο εν λόγω σχέδιο νόμου δεν μας καλύπτουν.
Ζητήσαμε την τροποποίηση για τις εκτός έδρας μετακινήσεις ώστε να υπάρχει αναδρομικότητα από 1/1/2016, την χορήγηση σε ετήσια βάση και όχι μόνο για το 2016 της αποζημίωσης για την προμήθεια στολής, καθώς και την ρύθμιση για την καταβολή του συνόλου των αποδοχών μας (νυχτερινά και αργίες) για τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Δεκέμβριο του 2015.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Οι Υπουργοί Υγείας βρήκαν τον τρόπο να καλύψουν τις ελλείψεις πληρωμάτων ασθενοφόρων στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας. Με τροπολογία Κουρουμπλή που ενσωματώθηκε στο ίδιο σχέδιο νόμου δίνεται η δυνατότητα σε Κ.Υ. με έλλειψη προσωπικού να χρησιμοποιούν οδηγούς των ΟΤΑ και του Πυροσβεστικού Σώματος. Με αυτό τον τρόπο διαλύουν ότι έχει απομείνει από το ΕΣΥ και βάζουν σε κίνδυνο τους πολίτες αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους.
Ζητάμε την άμεση απόσυρση της τροπολογίας, την στελέχωση του ΕΚΑΒ και των Κ.Υ. με εξειδικευμένο προσωπικό από τις σχολές του ΙΕΚ και την ένταξη τους στο επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΑΒ.

ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 18/2 - ΕΚΑΒΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Η ΠΟΕΔΗΝ στο πλαίσιο του προγράμματος δράσης που έχει εξαγγείλει, οργανώνει την ΠΕΜΠΤΗ 18/02/2016 ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 11π.μ. – 3μ.μ. και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ έξω από το Υπουργείο Υγείας 12 το μεσημέρι.
Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών για να θέσουμε τα ζητήματα του Μισθολογίου, της απόσυρσης του ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση και την ΕΝΤΑΞΗ ΜΑΣ ΣΤΑ ΒΑΕ.

Καλούμε το «Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ» και τους εργαζόμενους, να μετατρέψουμε την ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ σε ΕΚΑΒΙΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ στους επικίνδυνους σχεδιασμούς που επιχειρούνται για την συγκάλυψη των ελλείψεων σε προσωπικό Διασωστών/Πληρωμάτων Ασθενοφόρων χωρίς την συγκατάθεση των εργαζόμενων αλλά και στην προώθηση των αιτημάτων μας. Ζητάμε άμεση συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ
  • Επαρκή χρηματοδότηση για το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ.
  • Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και διασφάλιση του εθνικού του ρόλου.
  • Την ενίσχυση με εξειδικευμένους Διασώστες/Πληρώματα Ασθενοφόρου των Κ.Υ. και του ΕΚΑΒ.
  • Την άμεση απόσυρση της τροπολογίας Κουρουμπλή.
  • Την τροποποίηση των διατάξεων που μας αφορούν στο σχέδιο νόμου του «παράλληλου προγράμματος», σύμφωνα με τις προτάσεις μας.
  • Την ολοκλήρωση του διαγωνισμού των ασθενοφόρων οχημάτων.
  • Την ένταξη μας στα ΒΑΕ.
  • Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Ανακοίνωση Νο 18

Ανακοίνωση Νο 17

Ανακοίνωση Νο 16

Ανακοίνωση Νο 15

Ανακοίνωση Νο  14

Ανακοίνωση Νο 13

Ανακοίνωση Νο  12

Ανακοίνωση Νο 11

Ανακοίνωση Νο  10

Ανακοίνωση Νο  9

Ανακοίνωση Νο  8

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews