ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/2/16

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ, Πρόεδρος Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας Χ. Κουλέτος: «Δεν πάει άλλο…»


Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Πάτρα: Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ - «Δεν πάει άλλο…»

"Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές" αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων, Χαράλαμπος Κουλέτας

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ Πάτρας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.

Η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο, που όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, Χαράλαμπος Κουλέτας, μιλώντας στο patrasevents.gr, δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Τα ασθενοφόρα ξεμένουν στον δρόμο και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες και τις ελλείψεις που υπάρχουν με δικά τους χρήματα από την στιγμή που η πολιτεία και το κράτος δεν κάνει τίποτα.

«Έχουμε φτάσει σε ένα τέτοιο σημείο που όταν μας κάνουν κλήση για να επέμβουμε, να μην γνωρίζουμε αν τελικά είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε» τονίζει ο ίδιος.

«Τα ασθενοφόρα που έχει ο στόλος του ΕΚΑΒ είναι όλα στο σύνολο τους απαρχαιωμένα, από δεκαπενταετία και πάνω. Τις προάλλες έμεινε ένα ασθενοφόρο στον δρόμο στην Πατρών – Κορίνθου, ενώ λίγες ώρες μετά έμεινε ένα ακόμα στην Αγίου Νικολάου, με τους συγγενείς του ασθενούς που ήταν να διακομιστεί στο νοσοκομείο να το σπρώχνουν για να προχωρήσει».

11 εν ενεργεία ασθενοφόρα στην Πάτρα

Το ΕΚΑΒ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνει τις περιοχές της Αχαΐας, της Ηλείας, του Μεσολογγίου, της Ναυπάκτου, της Κεφαλονιάς και της Ζακύνθου. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόλις γύρω στα 18 συνολικά ασθενοφόρα που είναι διαθέσιμα. Στο ΕΚΑΒ Πάτρας από τα 22 που υπήρχαν κάποτε έχουν απομείνει τα 11. Τα υπόλοιπα έχουν ήδη αποσυρθεί.

«Ακόμα όμως και αυτά που υπάρχουν έχουν ξεπεράσει όλα τους τα προβλεπόμενα χιλιόμετρα που ήταν να διανύσουν με αποτέλεσμα να μένουν στον δρόμο. Σαν μην έφτανε αυτό οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ έχουν να αντιμετωπίσουν και την συμπεριφορά των συγγενών των ασθενών που νομίζουν ότι αργούμε να διακομίσουμε τους δικούς τους εσκεμμένα, λες και είναι στο χέρι μας.

Κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές. Το κράτος και η πολιτεία θα πρέπει να το καταλάβουν αυτό και να ανανεώσουν τον στόλο των ασθενοφόρων, ενισχύοντας παράλληλα το ΕΚΑΒ. Έχουμε φτάσει στα όρια μας» τονίζει ο Χαράλαμπος Κουλέτας.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας Χαράλαμπος Κουλέτος


Δυσλειτουργία και στα νοσοκομεία

Το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στο ΕΚΑΒ ενισχύεται και από την δυσλειτουργία και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία. «Όταν ένα νοσοκομείο δεν έχει κρεβάτια ή δεν έχει γιατρούς με την ανάλογη ειδικότητα ο ασθενής θα πρέπει να μεταφερθεί στο πλησιέστερο νοσοκομείο.

Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τους μεταφέρουν, όμως την ίδια στιγμή επιβαρύνονται τα οχήματα χιλιόμετρα, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούμε με λιγότερο στόλο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την κάλυψη των περιστατικών». Παράλληλα υπάρχει μεγάλη έλλειψη νοσηλευτικών υλικών. Ο κ. Κουλέτας τονίζει:

«Πληρώνουμε από την τσέπη μας τα γάντια και ότι άλλο μπορεί να λείπει, ενώ έχουμε φτάσει σε σημείο πολλές να βάζουμε από την τσέπη μας για τα συνεργεία όταν τα οχήματα παθαίνουν βλάβες. Κάτι πρέπει να γίνει…».

Πηγή: patrasevents.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews
Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews