ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/2/16

Διακομιδές μετά Μουσικής.. στην Δανία


1/2/2016
EKABNews

Πιο Ανθρώπινη και Ευχάριστη θέλουν να κάνουν οι Δανοί την μεταφορά των Ασθενών στα νοσοκομεία.

Σε μια προσπάθεια να εκσυγχρονίσουν  την υπηρεσίας ασθενοφόρων,  αλλά και να βελτιώσουν τις συνθήκες μεταφοράς των ασθενών, οι αρμόδιες αρχές του Δήμου της Κοπεγχάγης προχώρησαν στην προμήθεια  79 νέων ασθενοφόρων που εκτός των άλλων θα έχουν και τη δυνατότητα  επιλογής μουσικής ή ήχων της φύσης εντός της καμπίνας του ασθενούς.

Σκοπός είναι  να χαλαρώσουν και να καθησυχάσουν τους ασθενείς που διακομίζονται στα νοσοκομεία, μιας και σύμφωνα με τελευταίες μελέτες το στρες ενός πάσχοντας μεγαλώνει κατά τη διάρκεια της μεταφοράς του με το ασθενοφόρο.Σύντομα λοιπόν τα 79 νέα ασθενοφόρα θα τεθούν σε κυκλοφορία και οι ασθενείς στην πρωτεύουσα της Δανίας, θα έχουν «μία καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία» όπως αναφέρουν  οι αρμόδιοι.
Τα νέα οχήματα εκτός από τις ηχητικές εγκαταστάσεις διαθέτουν επίσης ηλεκτροκίνητα φορεία και ειδικές ζώνες ασφαλείας για τους Διασώστες, προκειμένου να μπορούν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες κατά τη μεταφορά του ασθενούς χωρίς να διατρέχουν οι ίδιοι κίνδυνο.

Την απόφαση αυτή είχε ήδη λάβει και εφαρμόσει άλλος Δήμος της χώρας με θεαματικά αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα και το BBC, η «συνταγή» δοκιμάστηκε στην επαρχία την βόρειας Γιουτλάνδης όπου 17 νέα ασθενοφόρα επιχειρούν πιλοτικά στη μεταφορά ασθενών μετά μουσικής. Το 70% των ασθενών δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένο με την εμπειρία, αλλά και πιο βέβαιο ότι όλα θα πάνε καλά.

Πηγη: www.bbc.com

Για το EKABNews : Χουλιάρας Βασίλης

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews