ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/2/16

Με επάρκεια προσωπικού το ΕΚΑΒ σε Λέσβο Χίο και Σάμο μετά από πολύ καιρό


Τετάρτη, 10 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Με επάρκεια προσωπικού το ΕΚΑΒ στα νησιά μετά από πολύ καιρό
era-aegean.gr

Ενισχυμένο το ΕΚΑΒ σε Λέσβο Χίο και Σάμο μετά την τοποθέτηση των διασωστών από το ΚΕΕΛΠΝΟ , αλλά και την πρόσληψη του μόνιμου προσωπικού από τον διαγωνισμό που είχε γίνει πριν από ένα χρόνο. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ είχε ξεπεράσει τα όριά του στα τρία νησιά δεδομένου της αύξησης των προσφυγικών ροών και των περιστατικών που καλούνταν να αντιμετωπίσουν. Στη Λέσβο προσελήφθησαν πέντε μόνιμοι διασώστες ενώ τοποθετήθηκαν δέκα συμβασιούχοι 8μηνης θητείας, ανεβάζοντας για πρώτη φορά σε 50 άτομα το προσωπικό της υπηρεσίας στο νησί. Το προσωπικό του ΕΚΑΒ ζητά από το υπουργείο να βρει τον τρόπο να παραταθεί η θητεία των συμβασιούχων συναδέλφων τους αφού θεωρείται βέβαια η διατήρηση ή και αύξηση των προσφυγικών ροών. Ειδικά στη Σάμο μετά από πολύ καιρό η υπηρεσία μπορεί να στελεχώσει και τη δεύτερη βάρδια του ΕΚΑΒ.
Σε εξέλιξη και ο διαγωνισμός για την προμήθεια καινούριων ασθενοφόρων από τα οποία αναμένεται να ενισχυθούν και οι δομές στα νησιά. Ο υπάρχον στόλος, παλαιωμένος, αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με τις επισκευαστικές εργασίες να είναι καθημερινή ανάγκη.

Εντω μεταξύ τοποθετήθηκαν και οι υπόλοιποι συμβασιούχοι στις μονάδες υγείας που δέχονται τις προσφυγικές ροές ενώ όσες θέσεις δεν καλύφθηκαν (20% στην πλειοψηφία τους γιατροί) θα επαναπροκηρυχθούν το επόμενο διάστημα από το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Πηγή: era-aegean.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews