ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/2/16

Επιστρέφει στη Βουλή το «παράλληλο πρόγραμμα», Περιέχονται οι διατάξεις «Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού του ΕΚΑΒ»


Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Επιστρέφει στη Βουλή το «παράλληλο πρόγραμμα»
tvxs.gr

Έως 11 Φεβρουαρίου

Επιστρέφει στη Βουλή και ξεπαγώνει το «παράλληλο πρόγραμμα» του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια κίνηση με ιδιαίτερη σημασία στην τρέχουσα – οξυμένη κοινωνικά και πολιτικά – συγκυρία.

Το «παράλληλο πρόγραμμα» θα εισαχθεί προς συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής την επόμενη Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου. Είχε αποσυρθεί με θυελλώδη τρόπο στις 17 Δεκεμβρίου, κατ’ απαίτηση των πιστωτών και λίγη ώρα πριν από τη συνεδρίαση του EuroWorkingGroup που επρόκειτο να εγκρίνει την εκταμίευση της δόσης του 1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαναφορά του «παράλληλου προγράμματος» γίνεται κατόπιν συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, ενώ η απόφαση της κυβέρνησης για την προώθησή του στη Βουλή έρχεται με την ολοκλήρωση του πρώτου - «αναγνωριστικού» - γύρου διαπραγμάτευσης με τους επικεφαλής του κουαρτέτου.

Οι διατάξεις του «παράλληλου προγράμματος» που θα έρθουν στη Βουλή αφορούν, ουσιαστικά, μια σειρά παρεμβάσεων στο πεδίο της Υγείας προκειμένου να υπάρξει άμεση, εντός του 2016, βελτίωση των δημοσίων υπηρεσιών υγείας.

Συγκεκριμένα, οι διατάξεις που θα πάνε στη Βουλή είναι οι εξής:

*Υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών αλλά και ευπαθών ομάδων.
*Διευκόλυνση προσλήψεων και κίνητρα στελέχωσης με στόχο την κάλυψη θέσεων σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας στις άγονες περιοχές.
*Άρση των εμποδίων που δυσχεραίνουν τους ειδικευόμενους να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την κάλυψη θέσεων στα δημόσια νοσοκομεία (ειδικά της επαρχίας).
*Μέτρα διευκόλυνσης των κρίσεων των γιατρών του ΕΣΥ έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι προσλήψεις.
*Διευκόλυνση της διαδικασίας μετατάξεων- μεταθέσεων των γιατρών και του  προσωπικού εντός του ΕΣΥ.
*Ρυθμίσεις των εφημεριών των γιατρών και του επιστημονικού προσωπικού  με στόχο την ασφαλέστερη εφημεριακή κάλυψη των νοσοκομείων.
*Αναδιοργάνωση των υπηρεσιακών και πειθαρχικών συμβουλίων των γιατρών του ΕΣΥ για την ταχύτερη διερεύνηση και διεκπεραίωση  των υποθέσεων (χρηματισμός, διαφθορά κτλ.)
*Ρύθμιση θεμάτων προσωπικού του ΕΚΑΒ.
*Διαφανής διαχείριση λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή (φακελάκι) εξυπηρέτηση των πολιτών.
*Σύσταση Γραφείων Προστασίας Δικαιωμάτων Ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία.
*Ίδρυση Νοσοκομείου Θήρας μέσω ΑΕΜΥ Α.Ε.

Πηγή:tvxs.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Γνωρίζει κανείς θα περιέχει τίποτα μέσα για τα πληρώματα των κέντρων υγείας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews