ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/2/16

Σύγχρονη κινητή ιατρική μονάδα νεογνών και παιδιών στην Λέσβο από το «Χαμόγελο του Παιδιού», Βίντεο


Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Σύγχρονη κινητή ιατρική μονάδα νεογνών και παιδιών στην Λέσβο από το «Χαμόγελο του Παιδιού» (ΒΙΝΤΕΟ)
lesvospost.com

Με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών ολόκληρης της Λέσβου που είναι αυξημένες λόγω των μεγάλων προσφυγικών ροών, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα λειτουργήσει στο νησί σύγχρονη κινητή ιατρική μονάδα νεογνών και παιδιών εξοπλισμένη με θερμοκοιτίδα τελευταίας τεχνολογίας.

Η μονάδα θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του ΕΚΑΒ Βορείου Αιγαίου, με τη συνεργασία των τοπικών αρχών, της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και άλλων φορέων.

«Σήμερα το Χαμόγελο του Παιδιού ακολουθώντας τα αντανακλαστικά της κοινωνίας ενισχύει, διευρύνει και εξειδικεύει τις υπηρεσίες που διαχρονικά παρείχε σε κάθε παιδί πρόσφυγα και μετανάστη και θέτει σε εφαρμογή το σχέδιο δράσης "Το Χαμόγελο στο Αιγαίο"» τόνισε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος σήμερα σε συνέντευξη τύπου παρουσίασε στη Μυτιλήνη το συγκεκριμένο σχέδιο δράσης.

Ειδικότερα στο νέο σχέδιο δράσης για το Βόρειο Αιγαίο περιλαμβάνεται η λειτουργία κόμβων ενημέρωσης για την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά (116000) και για τη Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών (116111). Η ενημέρωση θα γίνεται με τη διανομή φυλλαδίων τα οποία περιέχουν πληροφορίες σε πολλές γλώσσες μεταξύ των οποίων αραβικά και φαρσί, ενώ στους πίνακες πληροφοριών στο χοτ σποτ θα υπάρχουν αναρτήσεις για παιδιά που αγνοούνται.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση της πληροφόρησης για τους μηχανισμούς που είναι διαθέσιμοι για την αναζήτηση παιδιών και η ενημέρωση κυρίως των ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων πως σε όποιο σημείο της Ευρώπης και αν βρίσκονται θα υπάρχει πάντα μία γραμμή βοήθειας για αυτούς.

Ευελπιστούμε μέσα από αυτό το δίκτυο να βοηθήσουμε στην επανένωση αρκετών οικογενειών που τα μέλη τους έχουν χωριστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού προς την Ευρώπη» δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος στο Σταθμό Αιγαίου της ΕΡΤ.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και εκπρόσωποι του Στρατού, Σωμάτων Ασφαλείας και του ΕΚΑΒ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσιεύτηκε 20/2/2016

ΒΙΝΤΕΟ Γ. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Δημοσιεύτηκε στις 19 Φεβ 2016
ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Πηγή: lesvospost.com


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews