ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/2/16

Τραγική η κατάσταση στον Τομέα ΕΚΑΒ Χανίων, Διακομιδή - ΤΡΟΜΟΣ ασθενή με παμπάλαιο ασθενοφόρο, ΒίντεοΚυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η κατάσταση στον τομέα του ΕΚΑΒ Χανίων είναι τραγική, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-166 Τομέα Χανίων, Αντώνης Κιοπές.

Χωρίς Κινητή Ιατρική Μονάδα ο Τομέας ΕΚΑΒ Χανίων εδώ και μήνες


Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ-166 Τομέα Χανίων Αντώνης Κιοπές

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διακομιδή – θρίλερ ασθενούς με γρίπη
neatv.gr

Σε διαδρομές «θρίλερ» εξελίσσονται καθημερινά τα περιστατικά που μεταφέρονται από το νοσοκομείο Χανίων σε άλλα νοσοκομεία της Κρήτης, εξαιτίας του πεπαλαιωμένου στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ.

Το μεσημέρι έφτασε στα Χανιά βαρύτατο περιστατικό γρίπης από την Ικαρία το οποίο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου με την γιατρό του ΕΚΑΒ να δίνει μάχη καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, αφού λόγω των ελλείψεων, αναγκάστηκε να κάνει χειροκίνητα τεχνητή αναπνοή στον ασθενή.

Οι αποκλειστικές εικόνες που κατέγραψε η κάμερα της Ν.Τ., είναι πραγματικά συγκλονιστικές.
Στέλλα Μαθιουδάκη
Δημοσιεύτηκε 6/2/2016

ΑΕΡΟΔΙΑΚΟΜΙΔΗ ΘΡΙΛΕΡ ΧΑΝΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ 
ΒΙΝΤΕΟ


Δημοσιεύτηκε στις 6 Φεβ 2016
Νέα Τηλεόραση Κρήτης

Πηγή: neatv.gr

Διακομιδή - ΤΡΟΜΟΣ ασθενή με παμπάλαιο ασθενοφόρο των Χανίων [video]
tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Σε διαδρομές «θρίλερ» εξελίσσονται καθημερινά τα περιστατικά στα οποία επεμβαίνουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ στα Χανιά  εξαιτίας του πεπαλαιωμένου στόλου των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ...

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΕΚΑΒ Χανίων κ.Κιοπές, τα τρία ασθενοφόρα που έχουν απομείνει  δεν διαθέτουν μηχανική υποστήριξη, ενώ εκείνα που την έχουν βρίσκονται σε συνεργείο με άγνωστο το πότε θα επισκευαστούν ελλείψει πιστώσεων.

Το μεσημέρι έφτασε στο αεροδρόμιο Χανίων  βαρύτατο περιστατικό γρίπης από την Ικαρία το οποίο αναγκάστηκε να μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Και ενώ ο ηλικιωμένος ασθενής -που πιθανότατα έχει προσβληθεί από τον ιό Η1Ν1- έδινε μάχη για τη ζωή του, τη δική της μάχη για την ασφάλεια του ασθενούς έδινε καθ” όλη τη διάρκεια της διαδρομής και η γιατρός του ΕΚΑΒ που τον συνόδευε. Το ασθενοφόρο είναι ένα από τρία πεπαλαιωμένα που διαθέτει ο νομός Χανίων και το οποίο κάθε άλλο παρά κατάλληλα εξοπλισμένο είναι.

Η διαδρομή από το νοσοκομείο Χανίων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ήταν σωστό μαρτύριο για την γιατρό, η οποία ελλείψει σύγχρονου εξοπλισμού ανέλαβε να κάνει χειροκίνητα τεχνητή αναπνοή στον ασθενή.

Η κατάσταση στον τομέα του ΕΚΑΒ Χανίων είναι τραγική, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων, Αντώνης Κιοπές, ο οποίος ζητά από τους κρητικούς υπουργούς υγείας να βρουν πιστώσεις για να τεθούν και πάλι σε κυκλοφορία οι δύο κινητές μονάδες του ΕΚΑΒ Χανίων.

Το σημερινό περιστατικό από την Ικαρία που νοσηλεύεται ήδη διασωληνομένο στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, παρουσιάζει όλα τα συμπτώματα της γρίπης σε βαριά μορφή, ωστόσο, δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για νέο κρούσμα του ιού Η1Ν1.
Αναρτήθηκε στις 9:46:00 μ.μ., 6/2/2016Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews