ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/2/16

ΑΔΕΔΥ, Παράσταση διαμαρτυρίας- καταγγελία της προωθούμενης «συγχώνευσης» του ΤΠΔΥ στο ΙΚΑ


Τετάρτη,17 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews                                                                                                                    Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταγγέλλει την επιχειρούμενη συγχώνευση στο ΙΚΑ (στην πραγματικότητα δήμευση-«απαλλοτρίωση») του ΤΠΔΥ από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η προσπάθεια αυτή έρχεται να ολοκληρώσει την απαξίωση των Ταμείων – με ευθύνη και των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ – με τη δρομολόγηση κατ’ ουσίαν της οριστικής κατάργησης τους.

Υπενθυμίζουμε ότι τα Ταμεία αυτά -δηλαδή το ΜΤΠΥ και το ΤΠΔΥ- στηρίζονται αποκλειστικά στις εισφορές των υπαλλήλων ύψους 9% επί των αποδοχών τους. Την επιχειρούμενη αυτή «συγχώνευση» έχουν καταγγείλει εκτός από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις οργανώσεις των συνταξιούχων και τα Δ.Σ. των αντίστοιχων Ταμείων.

Απαιτούμε από την Κυβέρνηση:

·         να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που διαλύει την Κοινωνική Ασφάλιση,
·         να προχωρήσει άμεσα στην ανακεφαλαιοποίηση των Ταμείων και
·         να εγκαταλείψει, όπως άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε κατ’ επανάληψη δεσμευτεί κάθε σκέψη για εφαρμογή «ρήτρας μηδενικού ελλείμματος» ή «συντελεστή βιωσιμότητας».

Καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2016, στις 10:30πμ στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29) για να ματαιώσουμε τα κυβερνητικά σχέδια για συγχώνευση – κατάργηση των Ταμείων μας.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή: adedy.gr


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews