ΕΙΔΗΣΕΙΣ

9/2/16

«Σήκω και πολέμα...», Σκέψεις ενός Γιατρού του ΕΚΑΒ


Το χέρι του Θεού...


" Είμαι πολλά χρόνια σ'αυτήν την δουλειά. Θυμάμαι όλα εκείνα τα περιστατικά που με συγκλονισαν ως άνθρωπο, ως επαγγελματία, ως υγειονομικό, ως ψυχή. Δεν μπορώ να ξεχάσω. Θυμάμαι εκείνα που δεν μπόρεσα να βοηθήσω. Θυμάμαι εκείνα που δεν έφτασα εγκαίρως. Θυμάμαι!

Θυμάμαι μάτια. Να σκοτεινιάζουν και να γαληνεύουν. Η αγωνία να αφήνει χώρο στην γαλήνη, μάτια θολά και μάτια με δάκρυα...
Θυμάμαι χέρια. Χέρια που τρέμανε, παγωμένα, να σφίγγουν το χέρι μου σαν ύστατη παράκληση για σωτηρία.. Θυμάμαι βλέμματα. Γεμάτα πόνο, αγωνία, ελπίδα!
Θυμάμαι πρόσωπα, όλα ίδια μπροστά στο θάνατο. Σκαμμένα από τον πόνο. Πρόσωπα τρομαγμένα. Μια έκφραση όμοια. Λύπη, φόβος, άγνωστο. Τι θα συμβεί? Τι έχει γίνει? Κι όλες αυτές οι φωνές? Ζω ακόμη? Θα πεθάνω?
Κάποιες φορές, κάποιοι ασθενείς φώναζαν δυνατά σκέψεις. Και προσπαθούσα να μην ακούω. Να καταπίνω τον κόμπο που ανέβαινε στον λαιμό μου και να μην κοιτάζω τα μάτια τους. Πάσχιζα να κάνω την δουλειά μου...
Και ήταν κι εκείνες οι φορές που ένιωθα ότι σ'αυτόν τον αγώνα δεν ήμουν μόνος. Και πάλευε μέσα μου η λογική να με καθησυχάσει. Ήταν εκείνες οι φορές που το δικό Του χέρι άγγιξε το δικό μου. Δεν ήμουν μόνος. Ήταν το χέρι του Θεού, που μας λύτρωνε όλους..
Θυμάμαι όσους δεν έσωσα...Θυμάμαι την μοναξιά που ένιωθα πάνω από κάθε ασθενή που έχασα. Θυμάμαι να πενθώ...Και θυμάμαι το χέρι Του, να με σηκώνει από το χώμα και την φωνή Του : σήκω και πολέμα..."
Κείμενο : Κάποιος Γιατρός του ΕΚΑΒ ....

Για το  ΕΚΑΒNews : Δημήτρης Ι . Γάλλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews