ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/2/16

Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, Επιστολή προς τα μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου


Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews                                                                                                                       
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ
Αθήνα 12-2-2016
Aρ.πρωτ 556
       
ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές

Σας ενημερώνουμε ότι στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας  “ Μέτρα για την επιτάχυνση του Κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις ”  που κατατίθεται προς ψήφιση στην Βουλή, περιλαμβάνονται και θέματα που αφορούν το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας ( ΕΚΑΒ ) και θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής :

Στο άρθρο 78,παρ.4 που αφορά την αποζημίωση των εκτός έδρας μετακινήσεων πρέπει να έχει ισχύ από 01-01-2016 για να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας στο θέμα των μισθολογικών καταστάσεων.

Στο ίδιο άρθρο,παρ.5 που ζητά την εξαίρεση μόνο για το 2016 της αποζημίωσης για την προμήθεια στολής για τους διασώστες, σας τονίζουμε ότι η στολή  εκτός από τα διακριτικά χαρακτηριστικά που φέρει, αποτελεί και βασικό μέσο ατομικής προστασίας και είναι απαραίτητη η συνεχής ετήσια χορήγησή της στους διασώστες του ΕΚΑΒ, όπως γινόταν και στο παρελθόν. Επίσης ζητάμε και την επέκταση της χορήγησης της αποζημίωσης για την προμήθεια στολής, στο νοσηλευτικό αλλά και στο τεχνικό προσωπικό του ΕΚΑΒ που εργάζεται στα συνεργεία επισκευής οχημάτων του Οργανισμού.

Σας τονίζουμε ότι στους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ δεν έχουν καταβληθεί τα νυχτερινά και οι αργίες για τον Δεκέμβριο του 2014 και τον Δεκέμβριο 2015 για τα οποία χρειάζεται Νομοθετική ρύθμιση για να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να πληρωθούν.

Θα θέλαμε την στήριξη όλων των Κοινοβουλευτικών κομμάτων και των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου στις παραπάνω παρατηρήσεις που σας καταθέσαμε σε σχέση με το Νομοσχέδιο.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος Μπαρκονίκος Χρήστος

Πηγή: somatioekab166.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNews


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews