ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/2/16

Απάντηση σε δημοσιεύματα της Ιατρού Παπαναστασίου Σοφίας επί προσωπικού


Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Κομοτηνή  03-02-16

ΘΕΜΑ: ¨Απάντηση σε δημοσιεύματα της Ιατρού Παπαναστασίου Σοφίας επί προσωπικού.¨

Οι υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής οφείλουν να είναι υπηρεσίες με ξεκάθαρο ουμανιστικό χαρακτήρα, εάν θέλουμε να είμαστε μία κοινωνία ανθρώπων.

Ο «πρώτος» και ο «τελευταίος» πολίτης, με βάση με τους συμβατικούς όρους «τάξης» της σύγχρονης κοινωνίας, για τις υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής, πρέπει να  είναι άνθρωπος και μόνο αυτό.

Οι αναχρονιστικοί κανόνες, που χωρίζουν τους πολίτες με βάση οποιοδήποτε κριτήριο, πλην των καθαρά ανθρωπιστικών, για τις υπηρεσίες επείγουσας, δεν πρέπει να ισχύουν. Άλλωστε αυτή καθεαυτή η Επείγουσα Ιατρική, φέρει την αρχή και τις ρίζες της βαθιά πίσω στον χρόνο, στην ιστορία του «καλού Σαμαρείτη».

Διαχωρισμοί όπως: άσπρος, μαύρος, Χριστιανός, Μουσουλμάνος, πλούσιος, φτωχός, ευτυχούμε να δουλεύουμε σε ένα δημόσιο σύστημα υγείας, όπου αυτά όλα δεν ισχύουν.

Στα πλαίσια αυτά εάν η Μουσουλμανική κοινότητα  δωρίσει εργαλεία δουλειάς στο σύστημα υγείας, όπως έγινε στο  παρελθόν από την ίδια, καθώς και  από  άλλους σημαντικούς φορείς του τόπου μας, όπως η  Ιερά Μητρόπολη Αλεξ/πολης, ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής, η Ιερά Μονή Βατοπεδίου, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Έβρου, ιδιώτες κ.α., κατά την άποψή μου είναι μια θεάρεστη χειρονομία.

Είναι γνωστό ότι στο χώρο της επείγουσας προνοσοκομειακής και νοσοκομειακής ιατρικής, δίνεται από τους εργαζόμενους καθημερινός αγώνας. Ο αγώνας αυτός είναι «υπέρ πάντων».

Στη ζωή μου έδωσα όρκο σαν γιατρός, στα είκοσι τέσσερα χρόνια μου, τον οποίο τιμώ εδώ και τριάντα τρία χρόνια, από οποιαδήποτε θέση. Δημιούργησα και υποστήριξα δομές επείγουσας ιατρικής, για να προλαμβάνονται όσοι θάνατοι είναι προλήψιμοι και δομές παρηγορητικής ιατρικής, για καρκινοπαθείς τελικού σταδίου, με τεράστια προσωπική προσπάθεια και εμμονή στο στόχο.

Οι επιλογές και ο τρόπος που ζω και εργάζομαι είναι τέτοιοι, που με κάνουν να έχω το κεφάλι ψηλά. Για όλα τα παραπάνω μαθήματα ηθικής και εθνικοφροσύνης δεν δέχομαι, σε αυτό που με πίστη και αυτοθυσία κάνω καθημερινά.

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΦΙΑ
ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ Msc  Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews