ΕΙΔΗΣΕΙΣ

12/2/16

ΕΣΚΕ ΕΚΑΒ, Ανακοίνωση-Καταγγελία για την υποβάθμιση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με την τροπολογία Κουρουμπλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας

               
               Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016
                  ΕΚΑΒNews                                                                                                                        
ΕΝΙΑΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Ε.Κ.Α.Β.

12-02-2016
Ανακοίνωση-Καταγγελία για την υποβάθμιση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ με την τροπολογία Κουρουμπλή στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

Στην συνάντηση των συνδικαλιστικών οργάνων του ΕΚΑΒ με τον Υπουργό Υγείας κο Πολάκη στις 24/11/2015, η οποία προέκυψε μετά την πετυχημένη  Εκαβίτικη πανελλαδική κινητοποίηση την ίδια ημέρα, τέθηκε μεταξύ των άλλων και η ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο με εξειδικευμένο προσωπικό. Οι απαντήσεις του Υπουργού ήταν χαρακτηριστικές!!  «Δεν χρειάζονται 11 διασώστες για να καλύψουν έναν Τομέα του ΕΚΑΒ», «Θα πάρεις έναν οδηγό από τον δήμο και θα πάς στο περιστατικό», «Η χώρα περνάει κρίση και πρέπει να κάνουμε οικονομία προσωπικού», «έχετε δίκαιο αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο..».

Οι διαμαρτυρίες των πρωτοβάθμιων σωματείων και των Ομοσπονδιών στην τοποθέτηση αυτή του Υπουργού που μας γυρίζει 30 χρόνια πίσω, ήταν έντονες. Καταγγείλαμε τις δηλώσεις αυτές, οι οποίες, αμφισβητούνε την ειδικότητα μας, τις υπηρεσίες παροχής προνοσοκομειακής και ιατρικής φροντίδας στον πολίτη, την ίδια την υπόσταση μας ως εθνικός οργανισμός.

ΟΤΑΝ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗ, ΤΟ ΕΣΥ.

Φαίνεται όμως ότι τελικά ότι δεν ήταν τυχαίες αλλά στοχοποιημένες. Με τροπολογία που κατατέθηκε στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» από τον πρώην Υπουργό Υγείας και νυν Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Κουρουμπλή η οποία κρίνεται «αναγκαία και επιτακτική»!! δύναται το προσωπικό των ΟΤΑ και του Πυροσβεστικού Σώματος να οδηγεί τα ασθενοφόρα των Κ.Υ. και να συνοδεύουν τα περιστατικά μετά από μια εκπαίδευση η οποία θα ρυθμιστεί με εγκύκλιο του ΕΚΕΠΥ (η «συναλλαγή» συνεχίζεται!!).

Ρωτάμε τον κο Πολάκη και τον κο Κουρουμπλή : «Θέλει να μεταφερθεί/διακομιστεί ένα συγγενικό του πρόσωπο από έναν οδηγό οποιασδήποτε δημόσιας υπηρεσίας ή από έναν εξειδικευμένο διασώστη;»

Το επόμενο βήμα θα είναι η επίταξη των αγροτικών αυτοκινήτων και φορτηγών και η ανάθεση καθηκόντων μεταφοράς ασθενών στους ιδιοκτήτες τους!!

Προτείνουμε και Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το «έκτρωμα»-τροπολογία» το οποίο βάζει σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών και να ενισχύσει το ΕΚΑΒ με ασθενοφόρα οχήματα και με εξειδικευμένο προσωπικό καθώς και με τους οδηγούς/πληρώματα ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας.

Έτσι γίνεται ο εθνικός επιχειρησιακός σχεδιασμός για την παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών σε όλες τις περιοχές της χώρας και όχι με τροπολογίες που εισηγούνται στην πολιτική ηγεσία «μαθητευόμενοι μάγοι» που μας γυρίζουν πολλά χρόνια πίσω.

Έτσι μόνο το σύνολο των πολιτών και στο τελευταίο χωριό της χώρας θα καλύπτεται με ασφάλεια από το ΕΚΑΒ.


Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία του ΕΚΑΒ και τις Ομοσπονδίες του χώρου μας σε κινητοποιήσεις για την άμεση απόσυρση της τροπολογίας.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

5 σχόλια :

 1. ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ Ο ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΧΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑΧΙ ΘΑ ΛΕΓΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑΧΙΜΕΤΡΟ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ,,,,

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν μπορεί να αποσυρθεί αυτήν η τροπολογία !!!!!!!!!! τα πράγματα είναι απλά!!!!!!!!!! οι δήμοι δεν έχουν προσωπικό να οδηγήσουν τα αυτοκίνητα των δήμων..... οι μόνιμοι πυροσβέστες ούτε που να το ακούσουν αυτό το σενάριο........ τι περισσεύει????? ΟΙ ΕΠΟΧΙΑΚΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ !!!!!!!! Με 10 μέρες λοιπόν εκπαίδευση και έπειτα μόνιμοι υπάλληλοι στα κέντρα υγείας ΓΙΑ ΠΑΓΙΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ!!!!!!!! λύθηκε το θέμα λοιπόν των εποχιακών πυροσβεστών !!!!! αλλά κάποια στιγμή να ανακοινωθεί και η λίστα τους να δούμε πόσοι είναι σόι βουλευτών!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ή Πυροσβεστική κάνει την δουλειά της ή διοίκηση τουΕΚΑΒ τι κάνει α Το ΙΕΚ έχει εκπαιδεύσει ουκ ολίγους υποψηφίους συναδέλφους .Ας μας εξηγήσει κάποιος τον λόγο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ποιος να σου εξηγησει το λογο? Αυτοι που εκαναν τα κοροιδα οταν ηρθαν στο Ε.Κ.Α.Β. οι οδηγοι των νοσοκομειων η οταν ηρθαν οι οδηγοι της Ε.Α.Σ? Τι εβλεπαν τοτε αναβαθμιση και την εκαναν γαργαρα? 0πως εστρωσαν θα κοιμηθουν τωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Ας αναρτήσει ο διαχειριστής και τις ορισμένες αντιδράσεις τον εκπροσώπων του έκαβ, που και τότε οι ίδιοι ήταν , όταν
  ο μεγάλος μεταρρύθμιστης αδωνης έφερνε στο έκαβ εκπαιδευμενους ταχυμεταφορεις από τα λεωφορεία και τα νοσοκομεία..

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews