ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/2/16

Ήταν γκάφα νόμιζε ότι μιλούσε με τον μουφτή Ξάνθης… ως εκεί


Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Η ΣΟΦΙΑ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΝΑ

Δίνει μάχη για να σώζει ζωές, να λειτουργεί μια υπηρεσία με μηδενικό προϋπολογισμό χάρις σε δωρεές από τις μητροπόλεις, τα μοναστήρια, τους Ρόταρυ, τους ιδιώτες…

Η επιστολή προς τον Αχμέτ Μετέ ως "σεβασμιότατο", ήταν άστοχη και αποδεικνύει την άγνοια για το ότι ήταν ο ψευτομουφτής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες της τον παρουσίασαν ως "μουφτή"

Ρεπορτάζ Μελαχροινή Μαρτίδου

Η μοναδική γιατρός που ασχολείται δίνοντας την ψυχή της τα τελευταία χρόνια με την επείγουσα ιατρική, η Σοφία Παπαναστασίου υπεύθυνη του ΕΚΑΒ Θράκης βρίσκεται στο επίκεντρο του κυκλώνα με αφορμή την δημοσιοποίηση επιστολή της προς τον ψευφτομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ τον οποίο αποκαλεί «σεβασμιότατο» νομίζοντας ότι είναι ο μουφτής και παραθέτοντας τις ανάγκες σε μηχανολογικό εξοπλισμό του ΕΚΑΒ. «Με θλίβουν όλα αυτά, δυστυχώς δεν μπορώ να μιλήσω, ενημέρωσα την υπηρεσία και τον πρόεδρο που έχει τις απόψεις μου εδώ και δύο μέρες στο γραφείο του, κι αναμένω να βγει κάποιο δελτίο τύπου» θα πει αποφεύγοντας να μιλήσει για πράγματα και για το πώς έγινε η προσέγγιση για την οικονομική στήριξη. 

Το να σέρνεται το θέμα όμως δεν τιμά κανένα και κυρίως ενώ υπάρχουν επιχειρήματα και μπορεί να παρουσιαστεί η αλήθεια έτσι ώστε να φανεί αν υπήρχαν προθέσεις νομιμοποίησης του κίβδηλου μουφτή, ή ότι ήταν απλά «γκάφα» λόγω άγνοιας αυτών που επέλεξαν να αποτανθούν για τις φετινές χορηγίες και σε μερίδα της μειονότητας, πραγματικά είναι άξιο προβληματισμού. Κάποιους συμφέρει αυτή η ανάμειξη του ονόματός της με ένα θέμα για το οποίο έχει την ελάχιστη ευθύνη.

Η ίδια άτομο καθαρό και κατά της διαπλοκής, αυτάρκης ως γιατρός σε ένα χώρο όπου η ζωή και ο θάνατος αντιπαλεύουν καθημερινά  προσφέρει τις υπηρεσίες της χωρίς επιπλέον αμοιβές ανιδιοτελώς, ενώ πρέπει να κινείται σε όλη την ζώνη ευθύνης της, απαιτώντας και από τους εργαζομένους συνέπεια. Αυστηρή και με συναίσθηση της ευθύνης της ήταν αυτή που όταν είχε και τον τομέα ευθύνης Καβάλας, Σερρών και Δράμας είχε ξεσκεπάσει μεγάλο σκάνδαλο συνδικαλιστή του ΕΚΑΒ που διώκεται από τον εισαγγελέα, ενώ εκκρεμούν 15 τουλάχιστον κλήσεις σε απολογία υπαλλήλων για ενέργειές τους.

Το ΕΚΑΒ συντηρείται τα τελευταία χρόνια σχεδόν αποκλειστικά από χορηγίες και δωρεές μια και η κρίση το χτύπησε ανεπανόρθωτα, αφού δεν έχει προϋπολογισμό απλά για τα απαραίτητα ανταλλακτικά, ενώ σώζει ζωές. Το χέρι είναι ανοικτό, οι επαφές και συναντήσεις γίνονται με όσους  μπορούν να συνδράμουν οικονομικά για τον μηχανολογικό εξοπλισμό που απαιτείται. Και συνήθως ανταποκρίνονται η Εκκλησία, τα μοναστήρια, οι Ρόταρυ, άλλοι σύλλογοι, όπως και της μειονότητας. Ο Αχμέτ Μετέ έλεγε πάντως στο περιβάλλον του ότι θα κάνει τον έρανο γιατί χάρις στην έγκαιρη άφιξη του ΕΚΑΒ σώθηκε ο πατέρας του. Βεβαίως το έγγραφο με τα αναγνωριστικά εγγράφου δημόσιας υπηρεσίας που τον προσφωνεί «σεβασμιότατο μουφτή» έρχεται σαν βούτυρο στο ψωμί του όταν θέλει να πείσει τους συνομιλητές του ότι τον αναγνωρίζει και η …ελληνική πολιτεία ως αιρετό μουφτή σε σχέση με τον νόμιμο κι επίσημο του ελληνικού κράτους που υποτιμητικά αποκαλείται «Ο διορισμένος». Ήταν λάθος και γκάφα αλλά ως εκεί. 

Η υγεία και οι παροχές της καλύπτουν όλους τους κατοίκους χριστιανούς, μουσουλμάνους, άθεους, πλούσιους, φτωχούς, επώνυμους, ανώνυμους και όλη αυτή η εν θερμώ αντιμετώπιση του θέματος που μπορεί να λήξει με μια άλλη επιστολή διορθωτική, να μην απογοητεύσει αυτούς που δίνουν την ψυχή τους στην μάχη να σωθούν ζωές. Ο ουμανιστικός χαρακτήρας του ΕΚΑΒ προέχει και όχι οι τυπολατρίες και τα λάθη εγγράφων, που ίσως κάποιοι βρουν την χρυσή ευκαιρία να τα επισείουν ως λάφυρα για να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους. Όλοι γνωριζόμαστε εδώ κι αν μια γιατρός αναλώνει την ενέργεια και την ζωή της στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των νοσοκομείων μας βλέποντας όλα τα οξεία περιστατικά ζωής των δικών μας ανθρώπων δεν ήξερε το πρωτόκολλο και τους μουφτήδες δεν θα πρέπει να την κρεμάσουμε γιατί τότε εμείς θα υποφέρουμε και κανείς άλλος.
Δημοσιεύτηκε 3/2/2016

Πηγή: xronos.gr
Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews