ΕΙΔΗΣΕΙΣ

14/2/16

Οι πυροσβέστες δεν είναι μαθητευόμενοι μάγοι...


Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews                                                                                                                      

Πολλές και ποικίλες οι αντιδράσεις των πυροσβεστών για την τροπολογία που τους "μετατάσσει" ως προσωπικό του ΕΚΑΒ.

"Συνάδελφοι. Με τροπολογία που κατατέθηκε στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» από τον πρώην Υπουργό Υγείας και νυν Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Κουρουμπλή η οποία κρίνεται «αναγκαία και επιτακτική»!! δύναται το προσωπικό των ΟΤΑ και του Πυροσβεστικού Σώματος να οδηγεί τα ασθενοφόρα των Κ.Υ. και να συνοδεύουν τα περιστατικά μετά από μια εκπαίδευση η οποία θα ρυθμιστεί με εγκύκλιο του ΕΚΕΠΥ.....

Απ ότι φαίνεται υπάρχει ακόμα διαβούλευση από την στιγμή που θα χρειαστούν και εγκύκλιοι εκπαίδευσης(αλισβερίσι δηλαδή)
Όμως συνάδελφοι και  αυτό πάνω στην δική μας πλάτη θα πέσει....ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ ΑΞΙΟΝ ΓΙΑΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΟΠΟΥΣ ΜΑΣ  ΓΙΑΤΙ?

ΕΜΕΙΣ θα  τους  υπενθυμίσουμε  μόνο  ότι…
ΟΙ πυροσβέστες  δεν  είναι  μαθητευόμενοι μάγοι...........Και επίσης είναι  σημαντικό να  γνωρίσουμε  κατά  ποσό θα ήμαστε  Νομικά  αλλά και Διοικητικά καλυμμένοι για τέτοιου είδους προνοσοκομειακης φροντίδας περιστατικά αλλά  και  παραλαβές περιστατικών.

Επίσης γνωρίζουμε  ότι  το  ΕΚΑΒ  έχει  το συντονισμό όλων  των ασθενοφόρων των Κ.Υ μέσω του κέντρου 166. Τι θα γίνει σε επείγουσα κλήση? Ποιος θα επιλέξει των  οδηγό που θα πάει?(εφόσον ζητηθεί από το ΕΚΑΒ) Είναι δυνατών να παράσχει επείγουσα προνοσοκομειακη φροντίδα ένα ασθενοφόρο χωρίς Διασώστες ειδικευμένους? Και χωρίς αυτό το προσωπικό να κατέχει το απαραίτητο προσόν της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος, και  κατά συνέπεια  της  εξειδικευμένες γνώσεις έτσι  ώστε  να  μπορούν  να  προλάβουν  ένα  θάνατο η  μια  πιθανή αναπηρία?

Και να θυμίσουμε ότι υπάρχουν ουκ ολίγες μέχρι τώρα καταδικαστικές αποφάσεις που έχουν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ για εντολές σε μη κατάλληλα στελεχωμένα ασθενοφόρα σε επείγον περιστατικά.

www.purosvestesmps.sosblogs.com
Η Φωνή των πυροσβεστών αρχιπυροσβεστών ΜΠΣ

Πηγή: bloko.gr


Δείτε στο ΕΚΑΒNewsΓια το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews