ΕΙΔΗΣΕΙΣ

29/2/16

Εναλλακτική Πρόταση ΕΚΑΒ, Προτάσεις στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ


Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΑΒ


Ανακοίνωση Νο 20
Αθήνα, 1 Μαρτίου 2016

Προτάσεις της Εναλλακτικής Πρότασης ΕΚΑΒ στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το πιο σημαντικό θέμα καθημερινότητας στην εργασία μας, τους τελευταίους μήνες, είναι τα λιγοστά διαθέσιμα ασθενοφόρα οχήματα που έχουν απομείνει με αποτέλεσμα να έχουμε πλέον ξεπεράσει την «οριακή κατάσταση» και να έχουμε φτάσει στην «επικίνδυνη κατάσταση» για την επιχειρησιακή δράση του ΕΚΑΒ.
Οι διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων εργάζονται στους δρόμους, όσοι δεν παίρνουν αναγκαστικά ρεπό γιατί δεν υπάρχουν διαθέσιμα οχήματα, με ασθενοφόρα τα οποία έχουν υπερβεί την δωδεκαετία και  εμφανίζουν συχνότατα βλάβες, τα οποία αν και συντηρούνται άριστα και υποδειγματικά από το τεχνικό προσωπικό του ΕΚΑΒ, αδυνατούν να ανταποκριθούν.
Η ταλαιπωρία των εργαζομένων είναι μεγάλη, μιας και αναγκάζονται να μετακινούνται κάθε ημέρα σε άλλον τομέα για να εργαστούν. Και αυτό εάν υπάρχει κενή βάρδια. Την ίδια ώρα τα ακινητοποιημένα οχήματα μαζί με την δωρεά της Πυροσβεστικής (πέρασε ένας μήνας και ακόμα δεν πήρανε πινακίδες!)  έχουν γεμίσει τους χώρους στάθμευσης στην Κ.Υ. του ΕΚΑΒ.
Επιτέλους η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και το Υπουργείο Υγείας πρέπει άμεσα να δώσει λύση!! 

Καταθέτουμε πρόταση στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ (συνεδρίαση 1/3/2016) για παράσταση διαμαρτυρίας και συνέντευξη τύπου στα ΜΜΕ με σκοπό την ανάδειξη της «επικίνδυνης» γα την δημόσια υγεία των κατοίκων της Αττικής, από την ακινητοποίηση λόγω βλαβών, του ήμισυ του στόλου μας. 

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη του ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι πασχίζουμε και αγωνιούμε για το παρόν και το μέλλον του οργανισμού.

Η επαναφορά με τον Ν. 4368/Φεβρουάριος 2016, της δαπάνης για την προμήθεια στολής μόνο για το 2016, των  εκτός έδρας και της ομαδικής ασφάλισης, μετά την περικοπή τους (Ν. 4336/Αύγουστος 2015/Γ ΜΝΗΜΟΝΙΟ), είναι μεν θετική εξέλιξη, σε καμία όπως περίπτωση δεν πρέπει να δώσει το έναυσμα για πανηγυρισμούς, μιας και η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική συνεχίζεται. Από την μια καταργούν και από την άλλη, επαναφέρουν κάποια από τα κομμένα! Και μετά καταργούν και άλλα!
Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου (Ν. 4354/Δεκέμβριος 2015) οι περικοπές συνεχίζονται (περικοπή επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, μείωση νυκτερινής  απασχόλησης, πάγωμα μισθολογικής εξέλιξης για 2 έτη, μείωση βασικού μισθού και αύξηση κρατήσεων).

Καταθέτουμε πρόταση στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ (συνεδρίαση 1/3/2016) για συνάντηση με τον Αν. Υπουργό Υγείας κο Πολάκη με αιτήματα:
 • Μη εφαρμογή της επικίνδυνης για την δημόσια υγεία απόφασης που αφορά την στελέχωση των ασθενοφόρων των Κ.Υ. με οδηγούς ΟΤΑ και οδηγούς του Πυροσβεστικού Σώματος.
 • Επαρκή χρηματοδότηση για το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ.
 • Ανάπτυξη του ΕΚΑΒ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα και διασφάλιση του εθνικού του ρόλου.
 • Ένταξη στα ΒΑΕ.
 • Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την καταβολή του συνόλου των πρόσθετων αμοιβών Δεκεμβρίου 2014.
 • Προώθηση νομοθετικής ρύθμισης για την αναδρομικότητα (από 1/1/2016)  για τις εκτός έδρας μετακινήσεις.
 • Ολοκλήρωση διαγωνισμού των 96 ασθενοφόρων οχημάτων και προκήρυξη νέου.
 • Έκδοση νέας προκήρυξης για 200 Διασώστες-Πληρώματα Ασθενοφόρου.
 • Αύξηση και διπλασιασμός του ορίου επιτρεπόμενων ημερών για τις εκτός έδρας μετακινήσεις Πληρωμάτων και Ιατρών.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ο κίνδυνος να μην μας καταβληθεί και πάλι το σύνολο των δεδουλευμένων πρόσθετων αμοιβών για τον Δεκέμβριο του  2015 καθώς δεν φτάνουν οι υπάρχουσες πιστώσεις. Ζητάμε άμεση ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ και λύση του σχετικού θέματος.

Καταθέτουμε πρόταση στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ (συνεδρίαση 1/3/2016) για συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ με αιτήματα:
 • Άμεση καταβολή της δαπάνης για την προμήθεια στολής.
 • Άμεση καταβολή του α΄εξαμήνου 2015  και προγραμματισμός του β΄εξαμήνου των εκτός έδρας μετακινήσεων.
 • Άμεση καταβολή των πρόσθετων αμοιβών Δεκεμβρίου 2015.
 • Εφαρμογή της μοριοδότησης κριτηρίων μετακινήσεων η οποία αποτελεί απόφαση τόσο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ όσο και πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ.
 • Δημοσιοποίηση του προγραμματισμού (απόφαση Δ.Σ. του ΕΚΑΒ για την κατανομή θέσεων με την προκήρυξη 7Κ/2014) για τις μεταθέσεις που θα γίνουν από το ΕΚΑΒ Αθήνας.
 • Κανονισμός Μεταθέσεων.
 • Τεχνικός Ασφαλείας και Ιατρός Εργασίας.
 • Τροποποίηση Οργανισμού του ΕΚΑΒ.
 • Κατανομή νέας προκήρυξης.


Καταθέτουμε πρόταση στο Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ (συνεδρίαση 1/3/2016) για δικαστική διεκδίκηση:
 • Οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών Δεκεμβρίου 2014, με κατάθεση αγωγής στο αρμόδιο δικαστήριο.
 • Να διερευνηθούν οι διαδικασίες δικαστικής διεκδίκησης (χωρίς προκαταβολή και με χαμηλό ποσοστό επί των κερδών προς όφελος των εργαζομένων) και μη παραγραφής  των καταργηθέντων επιδομάτων Δώρου Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματος αδείας.

Πολλά τα  οποία αφορούν το παρόν και το μέλλον του οργανισμού μας καθώς
και όλων εμάς που έχουμε το ΕΚΑΒ  ως βασική εργασία θα κριθούν
 από τις εξελίξεις το ερχόμενο διάστημα.

Η συμμετοχή μας στην λήψη των αποφάσεων αποτελεί εγγύηση
για την επιτυχία των στόχων μας.


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Ανακοίνωση Νο 19

Ανακοίνωση Νο 18

Ανακοίνωση Νο 17

Ανακοίνωση Νο 16

Ανακοίνωση Νο 15


Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews