ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15/2/16

Κεραμέως Νίκη, Ερώτηση στην Βουλή- Γιατί «ασθενεί» το ΕΚΑΒ;


Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2015
ΕΚΑΒNews

Κεραμέως: Γιατί «ασθενεί» το ΕΚΑΒ; - Ερώτηση σε Ξανθό

Η βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας να ενημερωθεί αφενός για τον αριθμό των μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αφετέρου για τις δράσεις που σκοπεύει να αναλάβει για την ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ.

Τα αιτήματα εργαζομένων και πολιτών για κάλυψη των ελλείψεων του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας είναι πάγια, πρόσφατα όμως εκδόθηκε νέα ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, σύμφωνα με την οποία ο στόλος του παρακμάζει και πολλές περιοχές δεν καλύπτονται από δικά τους ασθενοφόρα, επιβαρύνοντας γειτονικούς τομείς της Αττικής, υπογραμμίζει η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως.

Όπως επισημαίνει, εξίσου ανησυχητική είναι η καταγγελλόμενη μετάταξη «ημετέρων» -όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά- υπαλλήλων του ΕΚΑΒ προς το Υπουργείο Υγείας ή η μετακίνησή τους προς άλλες υπηρεσίες, που επιβαρύνουν επιπλέον τον ήδη αυξημένο εργασιακό φόρτο του πληρώματος των ασθενοφόρων.

Η κ. Κεραμέως κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, ζητώντας να ενημερωθεί αφενός για τον αριθμό των μετακινήσεων που πραγματοποιήθηκαν επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, αφετέρου για τις δράσεις που σκοπεύει να αναλάβει για την ανανέωση του στόλου και την κάλυψη των κλειστών τομέων της Αττικής.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης:

«Ερώτηση

Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό
Θέμα: «Ασθενεί το ΕΚΑΒ»

Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Το υπ' αρ. πρωτ. 555/9-2-2016 δελτίο τύπου του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Αθηνών περιγράφει τη δραματική κατάσταση του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας, όσον αφορά την έλλειψη ασθενοφόρων.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι από τα 130 μάχιμα ασθενοφόρα που διαθέτει το ΕΚΑΒ Αθηνών, περίπου τα μισά είναι ακινητοποιημένα λόγω σοβαρών βλαβών, ενώ οχήματα με μικρότερες βλάβες δεν επισκευάζονται έγκαιρα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Επιδεινωμένη εμφανίζεται η κατάσταση τον τελευταίο καιρό: σήμερα στην Αττική 27 τομείς ασθενοφόρων είναι κλειστοί, μετατοπίζοντας το βάρος διακομιδής των ασθενών στα λίγα ασθενοφόρα των όμορων περιοχών.

Η έλλειψη οχημάτων σε συνδυασμό με τον αυξημένο εργασιακό όγκο συνεπάγονται καθυστερήσεις στην ανταπόκριση ακόμα και σε επείγοντα περιστατικά, και σε ακόλουθες επιθέσεις -φραστικές και φυσικές- αγανακτισμένων συγγενών ασθενών στο πλήρωμα των ασθενοφόρων, στο οποίο καταλογίζουν τις ευθύνες για τη βραδύτητα προσέλευσης των οχημάτων.

Το Σωματείο, τέλος, σημειώνει ότι η Διοίκηση και το Υπουργείο Υγείας έχουν ενημερωθεί για τις εν λόγω δυσλειτουργίες, αλλά «το μόνο που γίνεται αυτό το διάστημα είναι εσωτερικές μετακινήσεις στο ΕΚΑΒ για την ''τακτοποίηση ημετέρων'' ή μετατάξεις υπαλλήλων του ΕΚΑΒ στο Υπουργείο Υγείας με υπογραφές Υπουργών».

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Σκοπεύετε να ολοκληρώσετε τον εκκρεμή διαγωνισμό για την αγορά 96 ασθενοφόρων ή να προμηθευθείτε νέα ασθενοφόρα με νέο διαγωνισμό για την ανανέωση του γηρασμένου στόλου οχημάτων 12ετούς σκληρής καθημερινής χρήσης και εκατοντάδων χιλιάδων χιλιομέτρων;

2. Πώς σκοπεύετε να επιλύσετε το πρόβλημα των 27 κλειστών τομέων της Αττικής, όπου δεν εξυπηρετούνται ασθενείς από οχήματα της περιοχής τους;

3. Πόσες ακριβώς μετατάξεις υπαλλήλων του ΕΚΑΒ προς το Υπουργείο Υγείας ή άλλες υπηρεσίες έχουν πραγματοποιηθεί από τις αρχές του 2015 ως σήμερα;

Η ερωτώσα βουλευτής
Νίκη Κ. Κεραμέως»

Πηγή: euro2day.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews