ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/2/16

Γιόγιακας Βασίλης, Ερώτηση στην Βουλή για την ένταξη στο ΕΚΑΒ των εργαζομένων στα ασθενοφόρα του ΠΕΔΥ


Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Ερώτηση Β. Γιόγιακα για την ένταξη στο Ε.Κ.Α.Β. των εργαζομένων στα ασθενοφόρα του Π.Ε.Δ.Υ.

Την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για τη μεταφορά/μετάταξη ή μη στο Ε.Κ.Α.Β.  των εργαζομένων στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους ζητεί να πληροφορηθεί ο Β. Γιόγιακας με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Ένταξη στο Ε.Κ.Α.Β. των εργαζομένων στα ασθενοφόρα του Π.Ε.Δ.Υ.»:

Με την Υποπαράγραφο Ι2 (Α2) του ν.4254/2014 (ΦΕΚ 85Α’/7-4-2014) δίνεται η δυνατότητα στο σύνολο των υπαλλήλων των κλάδων ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού (ειδικότητας Οδηγών) και ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων οι οποίοι κατείχαν οργανικές ή προσωποπαγείς θέσεις στα Νοσοκομεία του ΕΣΥ να μεταταχθούν/μεταφερθούν στον κλάδο ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β.

Σε ανάρτηση του ιστοχώρου ekabnews.gr (8-11-2015) γίνεται αναφορά σε κείμενο το οποίο επρόκειτο να ενσωματωθεί σε υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι υπάλληλοι του Π.Ε.Δ.Υ. (Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους καθώς και των λοιπών μονάδων υγείας) των κλάδων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού ειδικότητας Οδηγών μετατάσσονται/ μεταφέρονται στον κλάδο ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής θέσης που κατέχουν.

Με τη μεταφορά στο Ε.Κ.Α.Β. των εργαζομένων στα ασθενοφόρα των μονάδων υγείας του Π.Ε.Δ.Υ., η παροχή επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών θα τελεί υπό την ενιαία επιχειρησιακή διαχείριση του Ε.Κ.Α.Β., ενισχύοντας τη συντονιστική αρμοδιότητα που επιφυλάσσεται στο Ε.Κ.Α.Β. για τα ασθενοφόρα των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας (άρθρο 66, παρ. 15, ν.3984/2011, ΦΕΚ 150/Α/11). Επίσης, η ενίσχυση με προσωπικό (περί τους 730 εργαζόμενους οι οποίο πρακτικώς έχουν ταυτόσημο αντικείμενο εργασίας με τους συναδέλφους τους στα Ε.Κ.Α.Β.) δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθούν νέοι τομείς του Ε.Κ.Α.Β. ανά την επικράτεια της χώρας.

Σημειώνεται ότι οι μη πιστοποιημένοι Οδηγοί – Διασώστες των Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους θα μπορούν να αποκτήσουν άδεια άσκησης επαγγέλματος κατόπιν παρακολούθησης των προβλεπόμενων από το νόμο ταχύρρυθμων μαθημάτων Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του Ι.Ε.Κ. Ε.Κ.Α.Β..

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

– Εάν προτίθεται να συμπεριλάβει, στην επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Υγείας, διάταξη για τη μεταφορά/μετάταξη υπαλλήλων του Π.Ε.Δ.Υ. (Κέντρων Υγείας και των αποκεντρωμένων μονάδων τους καθώς και των λοιπών μονάδων υγείας) των κλάδων ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, Δε Οδηγών, ΔΕ Τεχνικού ειδικότητας Οδηγών στον κλάδο ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ, με ταυτόχρονη μεταφορά της οργανικής θέσης που κατέχουν.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews