ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/2/16

Ιωάννης Βρούτσης, Aναφορά στην Βουλή για το ΕΚΑΒ Μυκόνου


Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Aναφορά Γ.Βρούτση για το ΕΚΑΒ Μυκόνου
cycladesvoice.gr

Ο βουλευτής Κυκλάδων της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε στη Βουλή αναφορά σχετικά με την ανάγκη για άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Μυκόνου...

Πιο συγκεκριμένα, προς τον υπουργό Υγείας κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Μυκόνου (α.π. 1386/19-02-2016), σχετικά με την ανάγκη για άμεση στελέχωση του ΕΚΑΒ Μυκόνου.

Ο Γιάννης Βρούτσης στην αναφορά που κατέθεσε, επισημαίνει:

"Η αδυναμία του ΕΚΑΒ Μυκόνου να ανταποκριθεί στα καθήκοντα του και να παρέχει στους κατοίκους και τους επισκέπτες τη στοιχειώδη υπηρεσία της διακομιδής, έχει προκαλέσει δικαιολογημένα την έντονη ανησυχία των κατοίκων. Γεγονός που κατά κύριο λόγο οφείλεται στη σοβαρή υποστελέχωση της υπηρεσίας, με αποτέλεσμα την αύξηση των τραγικών περιστατικών εξαιτίας της αδυναμίας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής περίθαλψης στους ασθενείς.

Είναι αδιανόητο, σε ένα από τα πιο τουριστικά νησιά της πατρίδας μας, όπου κατά τους θερινούς μήνες οι ανάγκες του πολλαπλασιάζονται, να παρουσιάζεται αυτή η απαράδεκτη κατάσταση, η οποία μάλιστα επιδεινώθηκε δραματικά το τελευταίο διάστημα. Και όλα αυτά συμβαίνουν καθώς η κυβέρνηση αδιαφορεί και δείχνει ανήμπορη να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα του συστήματος υγείας σε όλη τη χώρα, που με δική της ευθύνη καταρρέει.

Με το έγγραφό του ο Δήμος Μυκόνου και ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, ζητά την άμεση παρέμβαση του υπουργού για τη στελέχωση του ΕΚΑΒ Μυκόνου, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία οφείλει να στέκεται δίπλα στα προβλήματα της νησιωτικής Ελλάδας και να σέβεται το ύψιστο αγαθό της ανθρώπινης ζωής." 
Δημοσιεύτηκε 26/2/2016
Newsroom Cyclades Voice

Πηγή: cycladesvoice.gr

Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Το Κ.Υ. Μυκόνου στο οποίο στεγάζεται ο Τομέας ΕΚΑΒ Μυκόνου

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews