ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/2/16

Αφιέρωμα στην Εκπαιδευτική Ομάδα ΕΚΑΒ Άρτας και Φιλιππιάδας, Ανάδειξη του ΕΚΑΒ στην τοπική κοινωνία μέσα από την ενημέρωση και εκπαίδευση

Εκπαίδευση πολιτών από το ΕΚΑΒ Άρτας-Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και 
Πρόληψης 2015

Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews                                                                                                                       

Η δράση του ΕΚΑΒ πέρα από την διαχείριση των επειγόντων και των χρονίων περιστατικών, από τις αρχές του 2015 αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για ενημέρωση και εκπαίδευση στις βασικές δεξιότητες διαχείρισης του επείγοντος (αναγνώριση, κλήση στο ΕΚΑΒ και πρώτες βοήθειες) δραστηριοποιείται και στον τομέα εκπαίδευσης των πολιτών.
Με την σύμφωνη γνώμη του Διευθυντή του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας κο Βασίλη Παπαδιώτη Βασίλειο καθώς και με την βοήθεια του τμήματος εκπαίδευσης με διευθύντρια την κα Μποτίνη Γλυκερία και τον νοσηλευτή κο Κήττα Δημήτριο καθώς και τους διασώστες και εκπαιδευτές του ΕΚΑΒ ΑΡΤΑΣ  και ΦΙΛΛΙΠΙΑΔΑΣ.

Εκπαιδευτική Ομάδα ΕΚΑΒ Άρτας και Φιλιππιάδας
ΕΚΑΒ ΑΡΤΑΣ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: ΝΙΚΟΛΟΣ  ΠΑΝΤΕΛΗΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:ΔΗΜΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΤΥΡΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,ΤΣΟΛΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΚΟΣΜΑΣ, ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΔΡΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΚΟΝΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΝΤΟΤΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΠΑΠΑΔΙΩΤΗ ΑΡΙΑΔΝΗ, ΜΠΟΥΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ.

ΕΚΑΒ ΦΙΛΛΙΠΙΑΔΑΣ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ:ΤΣΩΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΝΤΟΝΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ, ΤΣΙΩΝΗ ΣΤΑΜΑΤΙΑ.

Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις
Οι περισσότεροι στην εκπαιδευτική ομάδα είναι και εκπαιδευτές του ERC και με την βοήθεια της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Άρτας και του 2ου Λυκείου Άρτας που μας παραχωρούν το σχολείο και τον εξοπλισμό (προτζέκτορα και υπολογιστή) μια φορά το μήνα πραγματοποιούν ένα εξάωρο πρόγραμμα εκπαίδευσης σε 32 συμπολίτες μας με 8 εκπαιδευτές και 1 συντονιστή.

Το πρόγραμμα αυτό περιλαμβάνει ενημέρωση για τον ρόλο του ΕΚΑΒ και την σωστή τηλεφωνική κλήση καθώς και πρόγραμμα εκπαίδευσης θεωρητικό και πρακτικό μέρος για: «Αντιμετώπιση τραυματισμών και παθολογικών περιστατικών σε επείγουσες καταστάσεις, καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, απόφραξη αεραγωγού από ξένο σώμα,θέση ασφαλείας», συνολικής διάρκειας 6 ωρών.

Εκπαίδευση πολιτών από το ΕΚΑΒ Άρτας-Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και 
Πρόληψης 2015


Ανάδειξη του ΕΚΑΒ στην τοπική κοινωνία
Το αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι η ανάδειξη του ΕΚΑΒ στην τοπική κοινωνία και ευαισθητοποίηση αυτής για την τοποθέτηση AED. Πρέπει να αναφερθεί ότι έχουν πιστοποιηθεί ήδη κάποιες εκατοντάδες πολιτών, από το ERC  για την χρήση του AED.

Εκπαίδευση πολιτών στο Κομπότι Άρτας στις 19/1/2015


Απινιδωτές σε δημόσιους χώρους
Aυτή η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας δραστηριοποίησε την περιφέρεια καθώς και επιχειρηματίες που με δωρεές τους εξασφάλισαν την προμήθεια αρκετών Αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών με τον πρώτο να τοποθετείτε πιλοτικά στο κέντρο της πόλης στις 12/12/2015 ταυτόχρονα με την «Πανελλήνια Εβδομάδα Eκπαίδευσης και Πρόληψης».

Στην κεντρική πλατεία της Άρτας, παρουσία του  Περιφερειάρχη Αλ. Καχριμάνη τοποθετήθηκε το Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου, ο πρώτος φορητός απινιδωτής προσφορά της εταιρείας «Γκαρτζονίκας ΑΕΒΕ» στα πλαίσια της πρόσκληση για αντίστοιχες χορηγίες της Περιφέρειας Ηπείρου.


Εκπαιδευτικό σεμινάριο στον Ορειβατικό Σύλλογο στις 18/11/2015

Εκπαιδευτικό σεμινάριο στις 1/4/2015 με θέμα «Πρώτες Βοήθειες για τον πολίτη» 
στο 2ο  Λύκειο Άρτας

Συνεχιζόμενη εκπαίδευση για τους διασώστες  του ΕΚΑΒ – Τομέων Πρέβεζας, Λευκάδας, Άρτας και Φιλιππιάδας 14-15/3/2015


Δείτε στο ΕΚΑΒNews

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews