ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/2/16

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους στο Δήμο Βόλου



Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Σεμινάρια πρώτων βοηθειών διάρκειας τεσσάρων ωρών ξεκίνησαν σήμερα στο Δημαρχείο Βόλου, για τους εργαζόμενους στο Δήμο και θα συνεχιστούν και αύριο Παρασκευή. Τα σεμινάρια γίνονται για πρώτη φορά και μετά από πρόταση της γιατρού εργασίας του Δήμου.

Η αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βιολέττα Καντόλα τόνισε ότι, αξιοποιώντας μια πρόταση της γιατρού εργασίας του Δήμου Μαρίας Φυσαράκη – Ψιώτα και στο πλαίσιο σχετικής νόμιμης υποχρέωσης των Δήμων, για πρώτη φορά ο Δήμος Βόλου οργανώνει αυτό το σεμινάριο, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι.

ΚΑΝΤΟΛΑ- ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Τα σεμινάρια, εξήγησε η αντιδήμαρχος, αφορούν σε πρώτο λόγο τους εργαζόμενους στην Υπηρεσία Καθαριότητας, που πολλές φορές κινδυνεύουν, αλλά και του Πρασίνου, της Συντήρησης, των Κοιμητηρίων και γενικά όλων των εργαζομένων στο Δήμο.
«Στόχος του σεμιναρίου είναι οι εργαζόμενοι να νιώσουν πιο ασφαλείς και ότι ο Δήμος τους παρέχει ενημέρωση για την περίπτωση ατυχήματος, φαινόμενο που ειδικά στα απορριμματοφόρα, είναι πολύ συχνό», δήλωσε η Βιολέττα Καντόλα.
Επειδή οι εργαζόμενοι είναι πολλοί, το σεμινάριο γίνεται σήμερα και αύριο Παρασκευή, ώστε και οι υπηρεσίες να λειτουργήσουν απρόσκοπτα και οι εργαζόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν, σημείωσε η αντιδήμαρχος, που ενημερώθηκε και η ίδια, διότι, όπως ανέφερε, είναι θέμα γενικότερου ενδιαφέροντος.

Το σεμινάριο εντάσσεται στο πρόγραμμα πρόληψης ατυχημάτων και στο πλαίσιο συνεργασίας με το Δήμο Βόλου, ανέφερε ο γιατρός του ΕΚΑΒ Κώστας Σταμνάς. Προσωπικό του ΕΚΑΒ ενημέρωσε τους υπαλλήλους για θέματα πρώτων βοηθειών, καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, για επιληπτικές κρίσεις, πνιγμονή από ξένο σώμα.
«Τα ζητήματα αυτά είναι πολύ κρίσιμα στην καθημερινότητα, όχι μόνο στο χώρο εργασίας, αλλά και στο σπίτι του καθένα», δήλωσε ο γιατρός, που πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεργασία και με άλλους φορείς, όπως σχολεία, εργοστάσια και γίνεται προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου.

Τέλος, ο Πέτρος Πετρούλιας, διασώστης του ΕΚΑΒ, τόνισε ότι η ενημέρωση γίνεται μετά από πρόσκληση του Δήμου Βόλου, είμαστε εδώ για να ενημερώσουν τους εργαζόμενους για πρώτες βοήθειες. Το πιο σημαντικό στις πρώτες βοήθειες είναι να καταρρίπτονται μύθοι, υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία ανταποκρίνεται όταν καλείται από φορείς, επιχειρήσεις και συλλογικότητες, για πρώτες βοήθειες.

Πηγή: magnesianews.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews