ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/2/16

Πέντε οδηγοί για δύο ακινητοποιημένα ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς


Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Πέντε οδηγοί για δύο ακινητοποιημένα ασθενοφόρα στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς «Θ»
e-thessalia.gr

Σημαντικό πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς, καθώς και τα δύο ασθενοφόρα είναι καθηλωμένα, αφού αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα επισκευής και ασφάλισης, αλλά δεν υπάρχουν συμβάσεις, ώστε να πληρωθούν τα συνεργεία.
Μάλιστα είναι τόσο δύσκολη η κατάσταση, ώστε χθες προέκυψε περιστατικό με έμφραγμα στη Ζαγορά και το Κέντρο Υγείας κάλεσε εκτάκτως το ΕΚΑΒ για να στείλει ασθενοφόρο και να παραλάβει τον πάσχοντα.
Το Κέντρο Υγείας παλιότερα αντιμετώπιζε πρόβλημα με την έλλειψη οδηγών. Τώρα, όμως, έχει οδηγούς και μάλιστα πέντε, αλλά δεν έχει ασθενοφόρα για να μπορούν να κινηθούν.
Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας έχει αποστείλει έγγραφο στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια και έχει επικοινωνήσει πολλάκις τηλεφωνικά για να λυθεί το πρόβλημα, αλλά προς το παρόν αποτέλεσμα ουδέν.
Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς κ. Ακρίβος τόνισε πως το καινούριο ασθενοφόρο έχει πρόβλημα με τα φρένα, αλλά το συνεργείο που απευθυνθήκαμε δεν δέχεται να το επισκευάσει, καθώς εκτιμά ότι δεν θα πληρωθεί από την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας, αν και η τελευταία μας διαβεβαίωσε χθες με την οποία επικοινωνήσαμε ότι θα πληρώσει. Το δεύτερο ασθενοφόρο που είναι και το πιο παλιό, είναι ανασφάλιστο. Επίσης και τα δύο ασθενοφόρα δεν έχουν καύσιμα, επειδή δεν έχουν υπογραφεί οι συμβάσεις, αν και από το Δήμο έχουμε βοήθεια προς αυτό το θέμα. Το αποτέλεσμα είναι να διαθέτουμε πέντε οδηγούς, αλλά τα δύο ασθενοφόρα να βρίσκονται με ανεβασμένα τα χειρόφρενα και καθηλωμένα στο Κέντρο Υγείας, ενώ προκύπτουν διάφορα έκτακτα περιστατικά, όπως ένα περιστατικό με έμφραγμα που καλέσαμε το ΕΚΑΒ από το Βόλο για να έρθει και να το παραλάβει».
Το θέμα των ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Ζαγοράς το ανέδειξε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η μείζονα αντιπολίτευση, η οποία σχεδιάζει επίσκεψη στα γραφεία της 5ης ΥΠΕ στη Λάρισα.
Πρόβλημα με την προμήθεια των ασθενοφόρων με καύσιμο αντιμετωπίζουν και άλλα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας.

Πηγή: e-thessalia.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης Κιτσόπουλος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews