ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/2/16

Χανιά, Γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ για την σημερινή απεργία: «Δε μπορούμε να ανεχτούμε άλλη αναδιανομή πλούτου εις όφελος των τραπεζών»


Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016
ΕΚΑΒNews

Γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και στο ΕΚΑΒ για την σημερινή απεργία: “Δε μπορούμε να ανεχτούμε άλλη αναδιανομή πλούτου εις όφελος των τραπεζών”

Με κοινή ανακοίνωσή τους ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ νομού Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Χανίων δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους να αντιδράσουν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους ενάντια στην αναδιανομή του πλούτου υπέρ των λίγων με πρώτο βήμα τη συμμετοχή στη σημερινή απεργία.

Γράφουν σχετικά:

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στα πλαίσια των προαπαιτούμενων που βάζει το 3ο μνημόνιο, φέρνει προς ψηφιση στη Βουλή νέο σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό με νέες επώδυνες συνέπειες στα ασφαλιστικά δικαιώματα και το συνολικό λαϊκό εισόδημα. Σε συνδυασμό με τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουν σε καιρούς μνημονίων όλα τα εργαζόμενα στρώματα και που βιώνουμε και εμείς στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, διαμορφώνεται η προοπτική της συνεχώς πιο εξαντλητικής εργασίας, με μισθούς πείνας και διαρκώς μειούμενο εισόδημα, για να λάβουμε – αν λάβουμε ποτέ – εθνική σύνταξη.

Την ίδια ώρα η υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση των νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ εξακολουθούν παρά τις μικρές αυξήσεις στον προϋπολογισμό για την Δημόσια Υγεία που ως ποσοστό του ΑΕΠ παραμένει από τους χαμηλότερους στην ΕΕ. Την ίδια ώρα οι περίπου 1000 διορισμοί μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα και οι περίπου 2500 που επίκεινται, απέχουν πολύ από τις πραγματικές ανάγκες που μεταφράζονται σε πάνω από 30000 κενές θέσεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού. Αντίστοιχα μεγάλες ελλείψεις παρουσιάζει ο στόλος και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ τόσο σε επίπεδο Χανίων όσο και πανελλαδικά.

Απέναντι στην ασφυκτική κατάσταση που δημιουργούν τα μνημόνια σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής και ειδικά στον πολύπαθο χώρο της Δημόσιας Υγείας, η απάντηση των εργαζόμενων υγειονομικών πρέπει να είναι μαζική και δυναμική, για ένα πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο υψηλής ποιότητας δημόσιο και δωρεάν σύστημα περίθαλψης για όλο τον λαό με αξιοπρέπεια στην εργασία των υγειονομικών

Μαζί με όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, τους επιστημονικούς φορείς και κάθε εργαζόμενο, άνεργο, νεολαίο και συνταξιούχο αυτής της χώρας απαιτούμε να μην κατατεθεί και να μην ψηφιστεί το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό που επιβάλλουν οι “θεσμοί” και υλοποιεί η κυβέρνηση. Η χρόνια καταλήστευση των ταμείων από κυβερνήσεις και εργοδοσία δεν μπορεί να βαραίνει τους εργαζόμενους αυτής της χώρας. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλη αναδιανομή του πλούτου σε βάρος του κόσμου της εργασίας και προς όφελος των τραπεζών και του μεγάλου ντόπιου και ξένου κεφαλαίου.

Συμμετέχουμε μαζικά και αποφασιστικά στην απεργία της 4/2 με συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. στην πλατεία της Αγοράς και καλούμε σε παλλαϊκό και πανεργατικό ξεσηκωμό για να μην ψηφιστεί το νέο ασφαλιστικό,

Πηγή: agonaskritis.gr

Για το  ΕΚΑΒNews : Αλέξης ΚιτσόπουλοςAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζετε από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews